STRATEGIA WIENERBERGER 2023:Fundamente solide pentru o creştere durabilă

A.P.
Comunicate de presă / 29 septembrie 2020

Fundamente solide pentru o creştere durabilă

Grupul Wienerberger găzduieşte astăzi ziua "pieţelor de capital" şi îşi prezintă strategia pentru perioada până în 2023, conform unui comunicat de presă al companiei.

Obiectivul cheie al Wienerberger este consolidarea poziţiei sale pe piaţă ca furnizor de sisteme digitale pentru întregul sistem de clădiri şi infrastructură; adăugarea de noi domenii de activitate; şi realizarea obiectivelor ambiţioase de durabilitate în conformitate cu Acordul verde al UE.

Heimo Scheuch, CEO, a spus: "În ultimii zece ani, am repoziţionat Wienerberger pe o bază complet nouă. Astăzi, suntem un furnizor de soluţii inovatoare de sistem, oferind un portofoliu larg de produse şi servicii pe pieţe diversificate. Datorită concentrării noastre consistente, am reuşit să ne sporim profitabilitatea. Privind în perspectivă, vrem să modelăm viitorul sectorului nostru."

Investiţiile strategice în domeniile inovaţiei, digitalizării şi sustenabilităţii vor contribuie la un EBITDA de aproximativ 135 milioane EUR până în 2023, conform comunicatului de presă.

Cu soluţiile sale energetice şi cu sistemele sale de conducte, Wienerberger contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor şi la protecţia mediului.

În cadrul Strategiei sale, Wienerberger intenţionează să îşi intensifice activităţile care vizează decarbonizarea producţiei, promovarea economiei circulare şi conservarea biodiversităţii. Obiectivele stabilite pentru 2023 includ o reducere cu 15% a emisiilor de CO2e, comparativ cu 2020.

Performanţa Wienerberger în al treilea trimestru a fost mai bună decât cea aşteptată, datorită creşterii preţurilor pentru compensarea inflaţiei.

Wienerberger aşteaptă să atingă EBITDA LFL de 480-500 milioane EUR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro