STRATEGII PENTRU DEZVOLTAREA IMM-URILOR EDITIA A III-A/NICOLETA MUNTEANU, EURO INSOL:"Lipsa de încredere şi teama de faliment, piedici pentru antreprenorii tineri"

V.R.
Ziarul BURSA #Companii / 16 decembrie 2016

"Lipsa de încredere şi teama de faliment, piedici pentru antreprenorii tineri"

În condiţiile în care una din patru companii intră în insolvenţă în ţara noastră, tinerii antreprenori nu doresc să întreprindă o nouă afacere, declară Nicoleta Munteanu, Partener, EURO Insol, menţionând că aceştia aduc ca argumente lipsa de încredere în piaţa noastră şi teama de faliment.

"Când vorbim despre faliment, vorbim despre companii care sunt incapabile să se reorganizeze", afirmă doamna Munteanu, adăugând: "Cauza insolvenţelor din ţara noastră este imposibilitatea plăţilor creanţelor bugetare, fiscale. Micul antreprenor nu are pârghia necesară - consultanţi calificaţi -, prin care să cunoască oportunităţile de care poate beneficia, ci doar o legislaţie greoaie, împovărătoare, un Cod fiscal care se schimbă în fiecare săptămână, în fiecare lună. În plus, nu mai sunt economişti, nu mai există profesionişti. Acesta este motivul pentru care antreprenorul mic intră în faliment".

Reprezentantul EURO Insol menţionează că în UE, într-un an, circa 200.000 de companii intră în insolvenţă, adică 600 în fiecare zi, iar procentul de reorganizare este infim.

Doamna Munteanu subliniază: "Micul antreprenor nu se poate reorganiza. La companiile mari avem ce să vindem, ce să restructurăm, putem să-l ajutăm, dar la societăţile mici, la IMM-urile cu 2-5 angajaţi, nu avem ce face. Rata reorganizărilor este foarte mică atât în UE, cât şi în România".

Nicoleta Munteanu precizează că nu există politici transparente care să le poată asigura antreprenorilor mici accesul la finanţare în perioada de insolvenţă, de restucturare.

În aceste condiţii, concluzionează doamna Munteanu, teama de eşec şi riscul de faliment reprezintă principalele obstacole pentru care tinerii nu doresc să intre pe piaţă cu o companie, ci caută să fie angajaţi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. As adauga controalele fara numar a n-spe organe de control, birocratia, statul la cozi sa depui o tadula la o fufa pe pile care stie sa inchida calculatorul daca scoate cablul de curent.

APA NOVA
hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6687
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1404
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8125
Gram de aur (XAU)Gram de aur357.7647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb