STRATEGII PENTRU DEZVOLTAREA IMM-URILOR EDITIA A III-A/NICOLETA MUNTEANU, EURO INSOL:"Lipsa de încredere şi teama de faliment, piedici pentru antreprenorii tineri"

V.R.
Ziarul BURSA #Companii / 16 decembrie 2016

"Lipsa de încredere şi teama de faliment, piedici pentru antreprenorii tineri"

În condiţiile în care una din patru companii intră în insolvenţă în ţara noastră, tinerii antreprenori nu doresc să întreprindă o nouă afacere, declară Nicoleta Munteanu, Partener, EURO Insol, menţionând că aceştia aduc ca argumente lipsa de încredere în piaţa noastră şi teama de faliment.

"Când vorbim despre faliment, vorbim despre companii care sunt incapabile să se reorganizeze", afirmă doamna Munteanu, adăugând: "Cauza insolvenţelor din ţara noastră este imposibilitatea plăţilor creanţelor bugetare, fiscale. Micul antreprenor nu are pârghia necesară - consultanţi calificaţi -, prin care să cunoască oportunităţile de care poate beneficia, ci doar o legislaţie greoaie, împovărătoare, un Cod fiscal care se schimbă în fiecare săptămână, în fiecare lună. În plus, nu mai sunt economişti, nu mai există profesionişti. Acesta este motivul pentru care antreprenorul mic intră în faliment".

Reprezentantul EURO Insol menţionează că în UE, într-un an, circa 200.000 de companii intră în insolvenţă, adică 600 în fiecare zi, iar procentul de reorganizare este infim.

Doamna Munteanu subliniază: "Micul antreprenor nu se poate reorganiza. La companiile mari avem ce să vindem, ce să restructurăm, putem să-l ajutăm, dar la societăţile mici, la IMM-urile cu 2-5 angajaţi, nu avem ce face. Rata reorganizărilor este foarte mică atât în UE, cât şi în România".

Nicoleta Munteanu precizează că nu există politici transparente care să le poată asigura antreprenorilor mici accesul la finanţare în perioada de insolvenţă, de restucturare.

În aceste condiţii, concluzionează doamna Munteanu, teama de eşec şi riscul de faliment reprezintă principalele obstacole pentru care tinerii nu doresc să intre pe piaţă cu o companie, ci caută să fie angajaţi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. As adauga controalele fara numar a n-spe organe de control, birocratia, statul la cozi sa depui o tadula la o fufa pe pile care stie sa inchida calculatorul daca scoate cablul de curent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

10 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9132
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8027
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0576
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.1595

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro