"Străzi deschise" 2022, eveniment outdoor vizitat de peste un sfert dintre locuitorii Bucureştiului

S.B.
Miscellanea / 17 octombrie 2022

"Străzi deschise" 2022, eveniment outdoor vizitat de peste un sfert dintre locuitorii Bucureştiului

Weekendul 15-16 octombrie a marcat închiderea celui mai amplu eveniment outdoor al anului din Capitală, "Străzi deschise - Bucureşti, Promenadă urbană", informează news.ro.

Aproximativ 650.000 de bucureşteni au vizitat, pe parcursul celor peste cinci luni de eveniment, traseele pietonale de weekend şi au participat la 800 de evenimente artistice pregătite de 50 de instituţii, operatori culturali şi artişti ai Bucureştiului, anunţă organizatorii.

Desfăşurat în perioada 30 aprilie - 16 octombrie 2022, pe parcursul a 23 de weekenduri, evenimentul organizat de Primăria Capitalei a deschis, în premieră pentru pietoni, şase străzi din cinci sectoare ale oraşului şi a transformat în total 12 zone intens circulate din Bucureşti în insule de relaxare temporare pentru locuitori.

Prin pietonalizarea temporară a unor artere ale oraşului, "Străzi deschise" urmăreşte să încurajeze activităţile recreaţionale în spaţiul public, promovează mersul pe jos, oferă o nouă perspectivă de raportare la oraş şi contribuie la dezvoltarea afacerilor locale situate pe traseele pietonale ale evenimentului.

Conceput ca un manifest pentru viitorul oraşului şi un pas important pentru o viaţă urbană de calitate, "Străzi deschise - Bucureşti, Promenadă urbană" este un eveniment organizat de Primăria Capitalei, prin Direcţia de Cultură, Învăţământ, Turism, alături de ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi PROEDUS - Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive al Municipiului Bucureşti - în calitate de operatori zonali.

Zone pietonale Străzi deschise 2022

Începând cu ediţia 2022, "Străzi deschise" s-a extins în premieră şi în afara centrului oraşului, pe mai multe străzi din sectoarele Capitalei. În timpul sezonului estival în Bucureşti, proiectul "Străzi deschise" a instaurat astfel 12 zone pietonale, 35 de străzi şi 25 de kilometri care au devenit pietonali pe parcursul mai multor weekenduri în perioada aprilie-octombrie. Pentru a ajunge la cât mai mulţi locuitori, fiecare traseu pietonal a beneficiat de minimum două weekenduri de eveniment.

Calea Victoriei a fost locaţia principală a ediţiei şi a fost vizitată în medie de 15.000 de participanţi în fiecare weekend pietonal din 2022. Celelalte locaţii centrale ale ediţiei au fost şoseaua Kiseleff, Bulevardul Unirii, Piaţa Universităţii şi Piaţa George Enescu.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9036
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9186
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4789
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.4439

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro