Studiu: 1 din 3 români este expus în continuare riscului de sărăcie

D.I.
Politică / 7 octombrie 2019

Studiu: 1 din 3 români este expus în continuare riscului de sărăcie

Un român din 3 este expus în continuare riscului de sărăcie şi excluziune socială, deşi România şi-a propus acum patru ani eradicarea sărăciei extreme până în 2030, a transmis, luni, Fundaţia World Vision România.

La împlinirea a patru ani de la adoptarea agendei globale Agenda 2030 şi a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD), datele statistice arată că România este departe de a-şi fi atins ţintele propuse chiar şi pentru 2020, iar cele pentru 2030 par de nerealizat, potrivit fundaţiei.

Luni, Fundaţia World Vision România şi Reţeaua Naţională Anti-sărăcie şi Incluziune Socială au organizat o dezbatere pentru a analiza ce şi-a propus ţara în Strategia Naţională pentru dezvoltarea durabilă a României, documentul care transpune Agenda 2030, cum arată realitatea din 2019 şi, cel mai important, cine şi ce trebuie să facă pentru a fi atinse ţintele.

Unul dintre principalele obiective din strategie este eradicarea sărăciei extreme pentru toţi cetăţenii până în 2030 şi reducerea cu cel puţin jumătate a numărului de cetăţeni care trăiesc în sărăcie relativă. Fundaţia avertizează că, în realitate, ratele sărăciei şi inegalităţii se menţin foarte ridicate în România, care trăieste în continuare un paradox al inegalităţii sociale şi al sărăciei, deşi creşterea economică a ţării se menţine peste media Uniunii Europene.

Astfel, conform ediţiei din 2019 a Semestrului European, unul din trei români este expus în continuare riscului de sărăcie şi excluziune socială. În plus, România are cea mai mare rată de sărăcie a persoanelor încadrate în muncă din UE (17,4%).

Până în 2030, România şi-a propus reducerea ratei de părăsire timpurie a sistemului educaţional. În realitate, atingând valoarea de 16, 4% in 2019, rata persoanelor (cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani) care au părăsit timpuriu sistemul de învăţământ şi de formare profesională rămâne una dintre cele mai ridicate din UE, potrivit fundaţiei. În zonele rurale, rata este de 27,1%, iar în rândul populaţiei rome de 77%, iar 38,7% dintre copiii cu vârsta de până la 15 ani sunt analfabeţi funcţional.

România şi-a propus adoptarea politicilor, în special fiscale, salariale şi de protecţie socială, în scopul reducerii progresive a inegalităţilor, respectiv a proporţiei grupurilor dezavantajate. Fundaţia avertizează că nivelul sărăciei şi al excluziunii sociale din zonele rurale este mai mare de două ori faţă de cel din oraşe.

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. 1/3 Romani e expus riscului de saracie. Si cu ceilalti defavorizati cum ramane?

  + angajatii care lucreaza pe salariu minim 

  + angajatii care lucreaza pe salarii sub salariu mediu  

  + cam 90% din pensionari 

  + oamenii care nu pot sa munceasca din diferite motive 

  etc. 

  Cum se defineste saracia si care sunt criteriile? Informatia asta lipseste in articol 

  Poate saracia se putea reduce daca sitemul de salarizare si pensii era facut de suedezi,nu de politicienii romani.Distrugerea tarii se datoreaza POLITICIENILOR romani.

  1. nu mai cautati modele externe.

   cautati modele interne. 

   dar care sa nu isi aiba radacinile in mintile nascute bolnave si murdare ale puilor nascuti din pacate vii ale neocomunistilor si neobolsevicilor.  

   exista solutii de management statal si inginerie sociala si aici in Ro.  

   DAR ELE SUNT MARGINALIZATE PENTRU CA STRATUL CONDUCATOR NEOCOMUNIST SI NEOBOLSEVIC NU VREA SA FIE CAINELE CARE SA PLECE DE LA USA MACELARIEI!

   Eliminati parazitii care sunt nepotii scursurilor venite pe tancuri in '40-'45 in Ro si o sa ne fie bine mai apoi!  

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Mai. 2023
Euro (EUR)Euro4.9696
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6562
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1125
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7565
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.0418

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro