Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Studiu: 1 din 3 români este expus în continuare riscului de sărăcie

D.I.
Politică /

Studiu: 1 din 3 români este expus în continuare riscului de sărăcie

Un român din 3 este expus în continuare riscului de sărăcie şi excluziune socială, deşi România şi-a propus acum patru ani eradicarea sărăciei extreme până în 2030, a transmis, luni, Fundaţia World Vision România.

La împlinirea a patru ani de la adoptarea agendei globale Agenda 2030 şi a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD), datele statistice arată că România este departe de a-şi fi atins ţintele propuse chiar şi pentru 2020, iar cele pentru 2030 par de nerealizat, potrivit fundaţiei.

Luni, Fundaţia World Vision România şi Reţeaua Naţională Anti-sărăcie şi Incluziune Socială au organizat o dezbatere pentru a analiza ce şi-a propus ţara în Strategia Naţională pentru dezvoltarea durabilă a României, documentul care transpune Agenda 2030, cum arată realitatea din 2019 şi, cel mai important, cine şi ce trebuie să facă pentru a fi atinse ţintele.

Unul dintre principalele obiective din strategie este eradicarea sărăciei extreme pentru toţi cetăţenii până în 2030 şi reducerea cu cel puţin jumătate a numărului de cetăţeni care trăiesc în sărăcie relativă. Fundaţia avertizează că, în realitate, ratele sărăciei şi inegalităţii se menţin foarte ridicate în România, care trăieste în continuare un paradox al inegalităţii sociale şi al sărăciei, deşi creşterea economică a ţării se menţine peste media Uniunii Europene.

Astfel, conform ediţiei din 2019 a Semestrului European, unul din trei români este expus în continuare riscului de sărăcie şi excluziune socială. În plus, România are cea mai mare rată de sărăcie a persoanelor încadrate în muncă din UE (17,4%).

Până în 2030, România şi-a propus reducerea ratei de părăsire timpurie a sistemului educaţional. În realitate, atingând valoarea de 16, 4% in 2019, rata persoanelor (cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani) care au părăsit timpuriu sistemul de învăţământ şi de formare profesională rămâne una dintre cele mai ridicate din UE, potrivit fundaţiei. În zonele rurale, rata este de 27,1%, iar în rândul populaţiei rome de 77%, iar 38,7% dintre copiii cu vârsta de până la 15 ani sunt analfabeţi funcţional.

România şi-a propus adoptarea politicilor, în special fiscale, salariale şi de protecţie socială, în scopul reducerii progresive a inegalităţilor, respectiv a proporţiei grupurilor dezavantajate. Fundaţia avertizează că nivelul sărăciei şi al excluziunii sociale din zonele rurale este mai mare de două ori faţă de cel din oraşe.

Opinia Cititorului ( 3 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. 1/3 Romani e expus riscului de saracie. Si cu ceilalti defavorizati cum ramane?

  + angajatii care lucreaza pe salariu minim 

  + angajatii care lucreaza pe salarii sub salariu mediu  

  + cam 90% din pensionari 

  + oamenii care nu pot sa munceasca din diferite motive 

  etc. 

  Cum se defineste saracia si care sunt criteriile? Informatia asta lipseste in articol 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Poate saracia se putea reduce daca sitemul de salarizare si pensii era facut de suedezi,nu de politicienii romani.Distrugerea tarii se datoreaza POLITICIENILOR romani.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. nu mai cautati modele externe.

   cautati modele interne. 

   dar care sa nu isi aiba radacinile in mintile nascute bolnave si murdare ale puilor nascuti din pacate vii ale neocomunistilor si neobolsevicilor.  

   exista solutii de management statal si inginerie sociala si aici in Ro.  

   DAR ELE SUNT MARGINALIZATE PENTRU CA STRATUL CONDUCATOR NEOCOMUNIST SI NEOBOLSEVIC NU VREA SA FIE CAINELE CARE SA PLECE DE LA USA MACELARIEI!

   Eliminati parazitii care sunt nepotii scursurilor venite pe tancuri in '40-'45 in Ro si o sa ne fie bine mai apoi!  

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS