Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

STUDIUActivitatea fizică prelungeşte viaţa

Ziarul BURSA #Sport /

Activitatea fizică prelungeşte viaţa

Minte sănătoasă în corp sănătos, aceasta este ideea de bază pentru o viaţă fără probleme. Sportul este foarte important pentru sănătate, iar un nou studiu susţine că un program mai intens de activităţi fizice realizat la vârsta mijlocie, sau mai târziu pe parcursul vieţii, reduce riscul de moarte timpurie.

Studiul, publicat în revista British Medical Journal (BMJ), a ajuns la concluzia că oamenii pot avea parte de beneficii "substanţiale'', indiferent de cât de multă activitate fizică au realizat anterior.

Rezultate similare au fost înregistrate în cazul celor care au supravieţuit în urma unui cancer, dar şi de cei care au suferit de boli cardiovasculare, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Cambridge. Potrivit unor cercetări anterioare, activităţile fizice au fost asociate cu un risc scăzut de deces în cazul unor boli cardiovasculare şi în anumite tipuri de cancer, Informează Agerpres.

Această nouă cercetare analizează însă modificările apărute în intensitatea cu care activităţile fizice sunt practicate în diferite momente ale vieţii. Cercetarea a studiat peste 14.500 de bărbaţi şi femei, cu vârste cuprinse între 40 şi 79 de ani, care au fost evaluaţi în perioada 1993-1997 şi monitorizaţi apoi până în 2016.

Un nivel mai ridicat de activitate fizică şi creşterea intensităţii activităţilor fizice de-a lungul timpului au fost asociate cu o durată mai lungă de viaţă, potrivit studiului. "Aceste rezultate sunt încurajatoare, nu în ultimul rând pentru adulţii de vârstă mijlocie cu boli cardiovasculare preexistente şi cancer, care pot câştiga încă beneficii substanţiale de longevitate devenind mai active, concluzie care oferă un sprijin suplimentar în ceea ce priveşte beneficiile activităţii fizice asupra sănătăţii la publicul larg", au mai spus cercetătorii.

Persoanele cu o viaţă sedentară la începutul studiului, dar care au ajuns la 150 de minute pe săptămână de activitate fizică de intensitate moderată în următorii cinci ani au înregistrat un risc de deces cu 24% mai mic.

Totodată, ei au prezentat un risc cu 29% mai scăzut de deces în boli cardiovasculare şi un risc de deces mai redus cu 11% în caz de cancer.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS