STUDIU:Cumpărătorii de locuinţe apelează la experti pentru verificarea achizitiilor

G.U.
Companii #Imobiliare / 24 martie 2022

Cumpărătorii de locuinţe apelează la experti pentru verificarea achizitiilor

O nouă eră în imobiliare: clienţii vor mai multe asigurări că locuinţa pe care o cumpără este conformă şi apelează, tot mai des, la experţi şi avocaţi, potrivit unui studiu al companiei Ecovillas referitor la la tendinţele cumpărătorilor de locuinţe , după pandemie şi schimbarea situaţiei externe. De asemenea, timpul

până la semnarea contractelor finale de vânzare s-a dublat din cauza contextului economic şi războiului.

Pe piaţa imobiliară se remarcă o tendinţă a cumpărătorilor de a se asigura, prin verificări suplimentare, că locuinţele pe care urmează să le cumpere sunt bine construite, că au fost folosite materialele promise, că nu există vicii şi totul funcţionează bine în casă.

Acesta este un prim pas spre o nouă eră ce urmează să devină o normalitate în segmentul acesta de piaţă.

''Observăm schimbări în ceea ce priveşte tranzacţionarea locuinţelor faţă de anii pre- pandemie. Oamenii caută să îşi confirme suplimentar, că informaţiile prezentate sunt cu adevărat veridice, şi că locuinţa lor este conformă. Bineînţeles că acest lucru nu poate decât să ne bucure şi considerăm că este normal să fie aşa. Acesta reprezintă un prim pas spre o creştere a exigenţei în materie de construcţie a unor locuinţe pentru piaţa

imobiliară românească'', a declarat Vlas Veaceslav, CEO Ecovillas Company.

Aceste schimbări pe piaţa imobiliară îi vor obliga pe dezvoltatori să creeze departamente tehnice speciale care să se ocupe de soluţionarea problemelor pe parcursul derulării garanţiei, iar acest lucru se va reflecta şi în preţurile apartamentelor. Aceste schimbări se referă îndeosebi la proiectele peste medie, premium şi ultra-

premium, unde exigenţa va creşte în anii ce vor urma.

Compania Ecovillas anunţă că, acum, cumpărătorii sunt mult mai atenţi când cumpără o locuinţă, faţă de anii trecuţi.

Pandemia, incertitudinea economică, inflaţia şi, mai nou, războiul, sunt teme care au creat nesiguranţă pe piaţa imobiliară în ultimii doi ani, dar mai cu seamă de la începutul anului, astfel că, se observă o schimbare a comportamentului clienţilor care doresc să achiziţioneze o casă, fiind mult mai precauţi în achiziţii.

''Dacă în perioada de dinaintea pandemiei, decizia de achiziţie era luată după două, vizionări ale locuinţei, acum, cei care vor să îşi cumpere o locuinţă vin de mai multe ori la locaţie şi apelează la firme specializate. Vom asista, în viitor, la o schimbare pe piaţa rezidenţială, concurenţa în acest sector fiind tot mai mare, iar cerinţele clienţilor cresc. Astfel, dezvoltatorii vor investi mai mult în calitate şi vor fi mai deschişi la verificări suplimentare'', a declarat Vlas Veaceslav, CEO Ecovillas Company.

Contextul actual: timp mai mare de la momentul primei vizionări până la încheierea procesului de vânzare

Incertitudinile economice şi contextul geopolitic actuale, dar şi verificările suplimentare, au dus la o creştere a timpului până la semnarea contractelor de vânzare cumpărare.

Clienţii cer prelungirea antecontractelor din cauză că băncile fac verificări suplimentare la acordarea creditelor, de asemenea, apelează la verificări din punct de vedere tehnic, iar schimbările economice precum inflaţia şi incertitudinea privind războiul sunt factori care au încetinit întreg procesul de achiziţie de la începutul anului.

''Într-adevăr, observăm că oamenii au nevoie de mai mult timp pentru a contracta un credit ipotecar, băncile fac verificări suplimentare, iar pe de o parte, au nevoie de mai mult timp pentru a lua decizia de achiziţie pentru că se tem de contextul actual. Putem spune, din ceea ce observăm că întreg acest proces de vânzare s-a prelungit şi poate dura până la 3-6 luni'', a declarar Vlas Veaceslav, CEO Ecovillas Company.

Ecovillas Company a finalizat anul acesta proiectul imobiliar LOFT green apartments din Mogoşoaia, ce cuprinde trei blocuri cu un regim mic de înălţime. Complexul este un concept unic, sustenabil, ce foloseşte încălzire, răcire şi apă caldă prin pompe de căldură geotermice importate din Suedia. Compania a vândut aproape integral proiectul LOFT green apartments. Apartamentele folosesc un design de tip loft, iar clădirile sunt izolate cu spumă poliuretanică şi îmbrăcate 100% în lemn special, natural. Datorită izolaţiei termice, clădirile sunt eficiente energetic şi au un consum redus pentru încălzire.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Tipic pentru Romania. Daca si-ar face treaba agentiile statului, care trebuie sa verifice calitatea constructiilor nu ne-am mai bate capul. Asa, trebuie sa apelezi la firme private si sa mai dai ceva bani in plus.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
heidi-chocolate.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Mar. 2024
Euro (EUR)Euro4.9699
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5984
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur303.5750

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
uniprest.ro
hipo.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb