Abonament gratuit

STUDIU DELOITTE 2020, LA NIVEL GLOBAL: Liderii din piaţa imobiliară, optimişti cu privire la evoluţia segmentului de retail

R.R.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare /

Liderii la nivel mondial din piaţa imobiliară manifestă optimism cu privire la evoluţia domeniului clădirilor comerciale în anul care urmează, chiar şi în contextul creşterii volatilităţii în economie, arată studiul Deloitte 2020 Commercial Real Estate Outlook.

Potrivit Deloitte, 76% dintre participanţii la studiu sunt de părere că industria va evolua pozitiv în perioada imediat următoare, iar ca principală tendinţă în domeniu, se remarcă orientarea jucătorilor către îmbunătăţirea experienţei oferite chiriaşilor, cu accent pe investiţiile în tehnologii avansate.

Cu privire la evoluţia pieţei în anul 2020, trei sferturi dintre respondenţi se declară optimişti şi foarte optimişti, 14% neutri şi 10% pesimişti, mai indică studiul citat, conform căruia, pe regiuni, participanţii din Asia sunt cei mai optimişti, urmaţi de cei din America de Nord şi Europa.

Alexandra Smedoiu, Partener Deloitte România, Lider al Serviciilor de Consultanţă pentru sectorul Imobiliar a declarat: "Nivelul relativ ridicat de optimism al jucătorilor din domeniul spaţiilor comerciale nu este surprinzător. În perioade de volatilitate economică, atenţia investitorilor se îndreaptă către active reale, de bună calitate şi care oferă un orizont de investiţie mediu sau lung. Atunci când apar schimbări bruşte în economie, de regulă, industria imobiliară reacţionează cu întârziere de aproximativ 6-12 luni. În România, sectorul comercial este unul din cele mai stabile, având în vedere că în continuare cererea este mai mare decât oferta. Ţinând cont de competiţia pentru forţă de muncă, pe de o parte, şi de avansul consumului, pe de altă parte, este natural interesul pentru spaţii de birouri şi spaţii comerciale, iar acesta va rămâne crescut şi în perioada următoare".

Experţii Deloitte au analizat, în ediţia din acest an a studiului, impactul noilor tehnologii, care redefinesc experienţa oferită chiriaşilor şi utilizatorilor finali, cum ar fi inteligenţa artificială sau IoT (Internet of Things), iar în acest context, 92% dintre participanţii la studiu au declarat că plănuiesc să menţină sau să crească nivelul investiţiilor în tehnologie.

De asemenea, trei sferturi dintre respondenţi susţin că, în următorii cinci ani, clădirile inteligente vor deveni o regulă.

La realizarea studiului au participat 750 de lideri din companii de profil - proprietari/administratori, dezvoltatori, brokeri şi investitori - din zece ţări din Europa, Asia, Australia şi America de Nord.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

10 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8359
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1129
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4883
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3702
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.7021

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie