Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

STUDIU DELOITTE:Băncile din Franţa accelerează vânzarea creditelor neperformante

A.V.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Noile reglementări obligă băncile franceze să accelereze vânzarea creditelor neperformante (NPL), chiar dacă bilanţurile lor sunt mai sănătoase decât ale rivalelor din sudul Europei, conform unui studiu al firmei de consultanţă Deloitte, preluat de Reuters.

Autorităţile de reglementare financiară din Europa pun presiune pe bănci să-şi rezolve problemele legate de NPL-uri, adoptând un set de reglementări care vor intensifica vânzarea acestora.

Analiza Deloitte notează: "Deţinând al doilea cel mai ridicat stoc de credite neperformante din Europa, băncile franceze au început să simtă presiunea cauzată de situaţia bilanţurilor lor".

Creditorii din Franţa aveau, la finele lunii iunie 2019, un stoc de NPL de aproximativ 124 miliarde de euro (138,16 miliarde de dolari), din care 70 de miliarde de euro erau legate de active de pe piaţa internă, la finalul lui 2018.

Noile reglementări vor majora în cele din urmă nivelul capitalului necesar pentru a susţine împrumuturile neperformante, chiar dacă stocul de NPL ca procent din portofoliul total de credite al băncilor franceze este mai scăzut decât media europeană.

La 30 iunie 2019, rata creditelor neperformante în sectorul bancar din Franţa era de 2,6%, faţă de 3% în Europa, potrivit datelor Autorităţii Bancare Europene.

Chiar dacă în ultimii doi ani băncile franceze şi-au redus expunerea la creditele neperformante, declinul a fost determinat mai degrabă de vânzarea portofoliilor de împrumuturi pe alte pieţe europene decât pe cea internă, conform analizei.

Cel mai expus grup bancar din Franţa la riscul de credit este BNP Paribas, care are în ţară şi în străinătate credite neperformante de 34 de miliarde de euro, echivalentul a 4,3% din rata NPL la finalul lunii decembrie 2018, scrie studiul citat. La polul opus, La Banque Postale, bancă susţinută de stat, a avut cel mai scăzut nivel de NPL-uri- numai un miliard de euro, respectiv 1,5% din total.

Anul acesta, băncile franceze au lansat vânzări semnificative din portofoliile lor, iar în perioada 2020-2024 ar putea fi vândute credite de 47 miliarde de euro, potrivit Deloitte.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Care sunt reglementarile de care face vorbire textul ?

    Multumesc. 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS