Studiu Huawei şi IPSOS: europenii doresc să-şi îmbunătăţească stilul de viaţă, 5 din 10 considerând că dispozitivele inteligente îi pot ajuta

Comunicate de presă / 15 septembrie

Studiu Huawei şi IPSOS: europenii doresc să-şi îmbunătăţească stilul de viaţă, 5 din 10 considerând că dispozitivele inteligente îi pot ajuta

Huawei Consumer BG împreună cu IPSOS au realizat un studiu care arată că ultimul an şi jumătate a avut un impact major asupra vieţii oamenilor. Studiul a fost realizat în 10 ţări europene, inclusiv în România, în luna iulie a anului 2021. Astfel, studiul arată că pentru 43% dintre europeni nivelul stresului a crescut şi 35% dintre aceştia recunosc că au luat în greutate. În acelaşi timp, studiul evidenţiază faptul că marea majoritate dintre respondenţi intenţionează să îşi îmbunătăţească stilul de viaţă şi 55% cred că dispozitivele tehnologice îi pot ajuta să facă acest lucru, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit studiului IPSOS realizat pentru Huawei, ultimele luni au avut un impact mare asupra nivelului de stres al popoarelor din Europa. Marea majoritate a respondenţilor declară că a devenit mai greu să separe viaţa privată de cea profesională şi să menţină un echilibru sănătos între acestea. În consecinţă, studiul evidenţiază că nivelul stresului s-a agravat în medie pentru 43% dintre oameni, iar naţiunile care au suferit cel mai mult au fost turcii (54%), grecii (52%) şi sârbii (50%).

Cu toate acestea, respondenţii doresc să-şi îmbunătăţească calitatea vieţii - 55% cred că dispozitivele inteligente şi noile aplicaţii îi pot ajuta în acest mod. Turcii (65%), grecii (64%) şi românii (64%) sunt cei mai încrezători în noile tehnologii. În general, 48% dintre europenii participanţi la studiu cred că noile aplicaţii şi dispozitivele inteligente pot fi de ajutor în reducerea stresului, iar 33% dintre ei cred că un smartwatch sau o brăţară inteligentă poate ajuta la atingerea obiectivelor, inclusiv cele legate de sănătatea mentală. Aproximativ 21%, şi chiar 31% în Turcia, dintre aceştia sunt interesaţi să utilizeze un dispozitiv cu o funcţionalitate care monitorizează nivelul de stres. Smartwatch-urile Huawei nu numai că pot face asta, dar oferă, de asemenea, memento-uri despre exerciţiile regulate de respiraţie, care pot ajuta utilizatorii să se relaxeze şi să se concentreze mai bine. Mai mult decât atât, cu funţia HUAWEI TruSleepTM 2.0 pot fi diagnosticate 6 tipuri comune de probleme de somn şi se pot obţine recomandări pentru o calitate mai bună a somnului.

Pe drumul cel bun datorită tehnologiilor potrivite

Cercetările indică faptul că în ultimele câteva luni mulţi oameni au devenit mai puţin activi, ceea ce a avut un impact asupra formei lor fizice. De asemenea, studiul arată că pe lângă faptul că au câştigat câteva kilograme în plus şi şi-au pierdut puterea, şi sănătatea lor generală s-a deteriorat. Impactul asupra acestei laturi a vieţii este vizibil în principal în Turcia (46%), dar şi în Croaţia, unde 41% dintre respondenţi se simt mai rău la nivel psihic.

Pentru fiecare ţară care a luat parte la studiul IPSOS s-a înregistrat câte o problemă. În medie, 35% dintre respondenţi recunosc că au luat în greutate, dar Serbia a fost cea care a preluat conducerea în această comparaţie cu 8,3 kg greutate suplimentară în medie per persoană, fiind urmaţi de turci care ajung la 8,2 kg greutate corporală adăugată. În acest caz, un smartwatch cu toate caracteristicile inteligente necesare, ar putea fi o soluţie pentru a-i ajuta pe aceştia să se îndrepte către o condiţie fizică şi mentală îmbunătăţită. Ceasul aminteşte utilizatorilor să facă mişcare zilnic şi îi motivează în acest sens. HUAWEI WATCH şi HUAWEI WATCH GT oferă peste 100 de moduri de antrenament pentru a-i ajuta să găsească modul de a face sport care li se potriveşte cel mai bine.

Studiul arată că bunăstarea fizică nu constă numai în a fi în formă, dar şi în menţinerea unei stări bune de sănătate în general. Mai mult de jumătate dintre respondenţi intenţionează să viziteze un medic pentru a verifica starea lor de sănătate şi pentru a efectua unele teste de rutină. Noua serie de smartwatch-uri HUAWEI WATCH 3 permite utilizatorilor să monitorizeze saturaţia oxigenului din sânge, frecvenţa cardiacă, temperatura pielii, calitatea somnului şi ciclul menstrual, pentru a controla mai uşor starea de sănătate. WATCH 3 reaminteşte utilizatorilor să fie mai activi, astfel încât procesul de îmbunătăţire a formei fizice să devină mai uşor de parcurs.

Corp sănătos, minte sănătoasă şi dispozitive inteligente pentru un stil de viaţă mai activ

Potrivit studiului, sănătatea mentală este la fel de importantă ca forma fizică. În medie, 33% dintre persoane se simt mai rău din punct de vedere mental decât înainte de pandemie, situaţia cea mai gravă fiind în Turcia, unde 46% dintre respondenţi declară că sănătatea lor mentală a fost grav afectată, următoarele ţări fiind Grecia cu 40% şi Polonia cu 35%. La polul opus, ţara cel mai puţin afectată la nivel mental este România cu rezultatul de 24%. Noile tehnologii pot ajuta utilizatorii să aibă grijă de sănătatea lor în acest sens în fiecare zi, deoarece smartwatch-ul aminteşte acestora să facă exerciţii de respiraţie, monitorizează în mod inteligent ciclul de somn şi nivelul stresului în organism.

Mereu conectaţi prin cele mai noi tehnologii

Un alt aspect al vieţii de zi cu zi care a fost afectat în ultimele luni este calitatea relaţiilor interumane. Aproape 1 din 3 respondenţi din toate ţările participante la studiu consideră că relaţiile lor au fost afectate, dar situaţia cea mai gravă pare a fi în Turcia, unde 44% dintre oameni considerând că relaţiile cu alte persoane s-au deteriorat, urmată de Grecia (33%) şi Croaţia (32%). Cetăţenii Bulgariei, Poloniei şi Republicii Cehe suferă mai puţin din acest punct de vedere, doar 27%, respectiv 26%, dintre respondenţi fiind de acord cu această declaraţie.

Cele mai noi tehnologii, ajută utilizatorii să rămână în contact cu cei dragi, chiar dacă trăiesc la depărtate unii de alţii. Cu un smartwatch de ultimă generaţie aceştia nu mai au nevoie de un telefon, dacă acesta este echipat cu tehnologie e-SIM, cum este HUAWEI WATCH 3, care poate funcţiona ca un dispozitiv de comunicare de sine stătător. De asemenea, utilizatorii pot răspunde la un apel telefonic sau pot citi un mesaj direct de pe WATCH 3. Toate aceste caracteristici sunt făcute pentru a facilita viaţa de zi cu zi.

O schimbare pozitivă

Conform studiului, calitatea generală a vieţii nu este în cea mai bună formă în cadrul ţărilor participate, în medie s-a deteriorat cu 33%. Fiecare ţară a fost afectată în mod diferit, însă este evident că în toate dintre acestea sănătatea fizică şi mentală a fost afectată. Cu toate acestea, studiul indică faptul că oamenii sunt dornici să îşi îmbunătăţească stilul de viaţă, iar noile tehnologii cum ar fi smartwatch-urile sunt aici pentru a-i ajuta să se simtă mai bine din punct de vedere fizic şi mental.

Mai multe dispozitive din categoria smartwatch pot fi găsite în această perioadă la preţuri avantajoase în cadrul campaniei Back To School pe www.huaweistore.ro.

Campania aduce discount-uri de până la 50% şi oferte de tip bundle pentru dispozitivele wearables şi audio din portofoliul Huawei, până pe data de 26 septembrie. În prim plan se află oferta de tip bundle HUAWEI WATCH 3 Series şi HUAWEI FreeLace, dar şi reducerile de 500 lei la HUAWEI WATCH GT 2 Pro, astfel încât persoanele care vor să îşi îmbunătăţească stilul de viaţă au parte de cele mai bune preţuri.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

16 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9482
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2041
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5494
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8091
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.3689

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Codul comercial român
energynomics.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro