Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

STUDIU REALIZAT DE IVOX: În mediul urban, 1 din 2 români ar dori să devină antreprenor

L.A.
Comunicate de presă /

În mediul urban, 1 din 2 români ar dori să devină antreprenor

Potrivit studiului realizat de iVOX la începutul lunii martie, 70% dintre români consideră că antreprenoriatul reprezintă motorul creşterii economice. Prin comparaţie, activitatea marilor companii este apreciată doar de 2 din 10 români. Ideea lansării propriului start-up devine o opţiune tot mai prezentă în planurile de viitor ale românilor. 1 din 2 români declară că ar renunţa la statutul de angajat, dar consideră că principalul obstacol pentru o afacere la început de drum este reprezentat de impredictibilitatea mediului fiscal şi de nivelul ridicat al taxelor (74% dintre respondenţi).

Dacă ar lua decizia de a porni propriul business, cei mai mulţi dintre români, 36,75%, ar alege să îl construiască de la zero, folosindu-se doar de cunoştinţele acumulate până în prezent. Aproape la fel de mulţi, 33,44%, ar da o şansă propriilor hobby-uri şi ar investi în dezvoltarea unei afaceri care să le pună în valoare competenţele dezvoltate. Pe de altă parte, mai puţin de 14% dintre români consideră că, dacă ar intra în lumea antreprenoriatului, ar achiziţiona o franciză sau ar duce mai departe o afacere de familie.

Raiffeisen Bank îşi propune să fie alături de antreprenori în dezvoltarea lor personală şi a afacerilor finanţate de bancă, prin acces la specialişti din diferite domenii, în functie de nevoile specifice ale clienţilor.

Finanţările oferite startup-urilor vor fi acordate de Raiffeisen Bank prin programul COSME, cu garanţie de la Fondul European de Investiţii. Competiţia factory by RAIFFEISEN BANK se defăşoară în 3 etape: înscrierea proiectelor (aflată în desfăşurare până pe 31 martie), evaluarea proiectelor de către o comisie de specialişti (2-21 aprilie), susţinerea propriului proiect (de către finalişti) în faţa unui juriu (3-30 mai). Proiectele finanţate prin program vor fi anunţate la 31 mai şi celebrate în cadrul Galei Factory, în luna iunie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS