Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

SUA riscă un război comercial cu China

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Statele Unite riscă să declanşeze un război comercial cu China, după ce Senatul american a început dezbaterea unui proiect de lege care ar conduce la restricţii pentru ţările ale căror monede sunt considerate subevaluate de către Trezoreria SUA, transmite Bloomberg, conform Mediafax.

Luni seara, Senatul american a votat pentru intrarea în dezbatere a proiectului legislativ propus de doi senatori democraţi, cu susţinerea altor 19 congresmeni din partea ambelor partide dominante din SUA.

Dacă va trece de Senat, proiectul ar putea rămâne însă blocat în Camera Reprezentanţilor. În plus, mai multe grupuri de lobby din mediul de afaceri american, inclusiv Camera de Comerţ a SUA, se opun propunerii.

Potrivit proiectului, Departamentul Trezoreriei ar trebui să elaboreze de două ori pe an un raport în care să identifice monedele "sub-evaluate semnificativ". Guvernele care îşi subevaluează monedele şi nu iau măsuri pentru corectarea acestei politici s-ar confrunta apoi cu diverse restricţii, precum creşterea taxelor de dumping, interdicţia de participare la licitaţii federale în SUA şi excluderea de la finanţarea din partea Overseas Private Invest-ment Corporation, agenţie guvernamentală cu administraţie independentă care acordă credite pentru dezvoltare.

Casa Albă consideră că moneda chineză este "subevaluată semnificativ" şi a anunţat că analizează proiectul legislativ.

Oficialii chinezi s-au arătat profund nemulţumiţi de rezultatul votului din Senatul SUA. Banca centrală a Chinei a anunţat că "regretă" votul, în timp ce Ministerul de Externe sus-ţine că măsura amintită ar încălca reglementările Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie