Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

SUA şi Iranul spun că nu intră în război

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei.

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei.

Tensiunile dintre Iran şi Statele Unite ale Americii, generate de dezacordurile privind capacităţile nucleare ale Teheranului, sunt în creştere, însă ambele părţi resping posibilitatea izbucnirii unui război între cele două ţări.

Recent, secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat că Statele Unite nu caută sub nicio formă un război cu Iranul, deşi a menţionat că ţara va răspunde "în mod corespunzător" dacă interesele americane sunt atacate.

Totodată, liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a afirmat că "nu va fi niciun război" cu SUA, în pofida creşterii tensiunilor dintre cele două ţări, pe tema capacităţilor nucleare iraniene şi a programului său balistic.

Ayatollahul Ali Khamenei a precizat: "Nici noi, nici ei (n.r americanii) nu căutăm războiul. Ei ştiu că acesta nu ar fi în interesul lor. Nu va fi război. Naţiunea iraniană a ales calea rezistenţei".

Liderul iranian a mai declarat că Teheranul nu va negocia un nou acord cu Statele Unite pe marginea programului său nuclear.

Amintim că, în urmă cu un an, preşedintele american Donald Trump a decis să denunţe acordul din 2015 încheiat între Iran şi cele şase mari puteri mondiale cu privire la programul nuclear iranian. De atunci, Washingtonul a re-impus sancţiuni împotriva Iranului, care afectează exporturile de petrol ale ţării. Astfel, SUA urmăresc să constrângă Teheranul să înceapă negocieri pentru un nou acord, care să includă şi pro-gramul balistic iranian.

"Astfel de negocieri sunt o otravă", potrivit lui Khamenei.

De menţionat că, ieri, Departamentul de Stat din SUA a îndemnat personalul din Irak care nu derulează operaţiuni de urgenţă să părăsească ţara aflată la graniţa sudică a Iranului, unde guvernul de la Teheran sprijină diferite grupuri militare care au luptat anterior cu trupele americane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS