Abonament gratuit

Suntem pe ultimul loc în UE după accesul populaţiei la apă curentă

E.O.
Comunicate de presă /

Suntem pe ultimul loc în UE după accesul populaţiei la apă curentă

Prin campania Ariston Comfort Challenge, Ariston a donat 644 de boilere electrice către 371 de instituţii din ţară 

Ţara noastră este pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte accesul populaţiei la apă curentă în propria locuinţă, potrivit statisticilor Eurostat. Acestea arată că 27% dintre români locuiesc într-o gospodărie care nu dispune de baie, duş sau toaletă cu apă curentă, faţă de o medie de 2% la nivelul UE.

În acest context, Ariston Thermo România a donat, în ultimii doi ani, peste o mie de echipamente de încălzire a apei către 620 de instituţii de învăţământ, cămine de bătrâni şi centre medicale din ţară, oferind acces la apă caldă pentru 112.000 de persoane.

Ariston Comfort Challenge reprezintă prima campanie globală prin care grupul Ariston şi-a propus să ducă confortul în locurile în care acesta pare imposibil de atins. Pe plan local, proiectul este în al doilea an de desfăşurare şi se bucură de sprijinul Crucii Roşii Române. În 2019, Ariston a donat 644 de boilere electrice de ultimă generaţie către 371 de instituţii din întreaga ţară, de care beneficiază peste 80.000 de copii şi vârstnici. Anul trecut, peste 400 de boilere au fost donate către 250 de instituţii de învăţământ, cămine de bătrâni şi centre medicale, în care se regăseau 32.000 de persoane.

Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România, a menţionat: "Accesul continuu la apă caldă reprezintă încă un deziderat în România, o parte însemnată din populaţie plasându-se, din acest punct de vedere, sub standardele moderne. Alături de partenerii noştri de la Crucea Roşie, am continuat şi în acest an să sprijinim cu boilere de ultimă generaţie comunităţile vulnerabile din ţară, precum copiii şi vârstnicii. Suntem mândri că, până în prezent, am reuşit să ajutăm peste 112.000 de români să trăiască în condiţii mai bune, iar misiunea noastră nu se va opri aici".

Cele peste 640 de boilere donate de Ariston în acest an au fost distribuite în 26 de judeţe, nivelul de necesitate fiind mai pronunţat în Călăraşi, Giurgiu, Mehedinţi şi Arad. În Călăraşi au fost identificate peste 30 de gradiniţe şi şcoli fără acces la apă, numărul de beneficiari după ce au fost montate 67 de boilere ridicându-se la peste 7.600 de persoane. În Giurgiu, 20 de şcoli şi grădiniţe din mediul rural nu aveau acces la apă caldă, iar prin montarea a 54 de boilere electrice, peste 4.300 de persoane se bucură acum de condiţii mai bune.

Ariston a încheiat, în toamna acestui an, un parteneriat cu Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din România (Salvamont), pentru a oferi condiţii optime de lucru în bazele de salvare şi a facilita acordarea de prim ajutor. În cadrul colaborării, Ariston a dotat 30 de centre şi baze de salvare cu centrale termice în condensare şi boilere electrice de ultimă generaţie.

"Condiţiile mai bune din centrele de salvare ne ajută să scurtăm timpii de reacţie în intervenţiile de salvare, acţiuni care de cele mai multe ori au loc în situaţii meteo extreme. Datorită sprijinului Ariston, peste 700 de profesionişti şi voluntari, care asigură patrularea preventivă şi participă anual la misiuni de salvare, beneficiază de încălzire şi apă caldă menajeră", a declarat prof. Sabin Cornoiu, Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din România.

În cadrul campaniei umanitare Ariston Comfort Challenge 2019, derulată împreună cu Crucea Roşie şi Salvamont, Ariston a donat echipamente termice cu o valoare totală de piaţă de 340.000 de lei.

Ca să atragă atenţia asupra faptului că pentru milioane de români accesul la apă caldă reprezintă un lux, Elisabeta Lipă, cvintuplă campioană olimpică la canotaj şi preşedinte al Federaţiei Române de Canotaj, s-a alăturat campaniei în acest an. Iniţiativa se bucură şi de sprijinul alpinistului Alex Găvan, în timp ce parteneriatul cu Salvamont este susţinut de sportivul de anduranţă Andrei Roşu, ambii alăturându-se pentru al doilea an consecutiv misiunii Comfort Challenge.

De asemenea, prezentatorii TV Adela Popescu şi Cabral Ibacka au susţinut direct campania de donaţie prin implicarea în mod activ alături de echipele Ariston şi Crucea Roşie.

Pe lângă donaţia o mie de boilere electrice oferită de Ariston, persoanele care vor să sprijine comunităţile ce au nevoie de ajutor, o pot face direct pe site-ul Crucii Roşii. Sumele strânse vor fi folosite pentru reabilitarea grupurilor sanitare ale instituţiilor care se află într-o avansată stare de degradare.

Prima misiune globală a grupului Ariston, Comfort Challenge, a avut loc în anul 2018, în Groenlanda, pe insula Disko. Grupul Ariston a livrat materialele necesare şi a construit, pe un teren îngheţat, cu diverse adversităţi, o casă modulară inovatoare şi eficientă, denumită Ariston Comfort Zone. Construcţia a fost donată Universităţii din Copenhaga pentru ca echipa de savanţi de aici să poată cerceta impactul schimbărilor climatice asupra zonei arctice chiar şi în sezonul de iarnă, când temperaturile sunt extrem de scăzute.

În urma studiilor, savanţii trag un semnal de alarmă că în următorii 100 de ani temperaturile locale vor creşte cu cel puţin 5°C, respectiv cu 10°C, în cel mai rău caz. Zona arctică este primul loc care va fi afectat de schimbările climatice, cu repercusiuni care se pot extinde, însă, asupra întregii planete.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS