SUPLIMENT DIKEMinistrul Justiţiei doreşte implementarea urgentă a proiectului privind "Registrul traficanţilor de droguri"

Ziarul BURSA #Miscellanea #Legislatie / 26 februarie

Ministrul Justiţiei doreşte implementarea urgentă a proiectului privind "Registrul traficanţilor de droguri"

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat că vrea să fie cât mai rapid implementat proiectul privind "Registrul traficanţilor de droguri", "care are rol predominant preventiv, pe baza căruia instituţiile statului au acele pârghii de cunoaştere, de identificare, de supraveghere a traficantului". Ministrul a mai precizat că şi-ar dori să existe câte un centru de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor de droguri în fiecare regiune a ţării şi a amintit de iniţiativa legislativă înregistrată în Parlament care reglementează aceste aspecte: "Am să vă vorbesc de trei iniţiative legislative care îmi doresc să devină legi, care se află în Parlament, unele dintre dintre ele la pasul final. «Legea 2 Mai». A venit în urma unei tragedii pe care toţi o cunoaştem. Şi ea spune un lucru simplu: traficanţii de droguri de mare risc (amfetamină, ecstasy, cocaină şi altele) nu mai pot primi pedepse cu suspendare. Ei trebuie să stea la închisoare". Gorghiu a adăugat că şi-ar dori să vadă implementat cât mai curând proiectul privind "Registrul traficanţilor de droguri": "Al doilea proiect îmi doresc să îl văd repede implementat. Se numeşte «Registrul traficanţilor de droguri». Este un registru care are rol predominant preventiv, pe baza căruia instituţiile statului au acele pârghii de cunoaştere, de identificare, de supraveghere a traficantului. Atunci când pleacă din punctul A în punctul B, poţi să îl verifici, ştii ce are în maşină, ştii unde se duce dacă o dată a fost condamnat pe droguri. Poţi să îi faci o verificare". Ministra Justiţiei a subliniat că ar vrea să devină realitatea infrastructura privind centrele regionale de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor de droguri şi a reamintit că există un proiect de lege în Parlament, care prevede să existe un astfel de centru în fiecare regiune: "Al treilea proiect, sper să devină realitate cât trăiesc şi o spun cu amar, pentru că infrastructura românească se concentrează pe multe lucruri bune, dar, din păcate, nu avem nişte centre regionale de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor de droguri. Avem această iniţiativă în Parlament, îmi doresc un centru în fiecare regiune. Am iniţiat aceste legi împreună cu colegii mei şi alţi parlamentari, având în spate dezbateri şi discuţii, dialog cu societatea civilă şi dacă măcar aceste trei legi vor deveni realitate în scurt timp, statul român va avea la dispoziţie alte câteva pârghii pentru a putea diminua flagelul acesta numit droguri, şi pe cale de consecinţă, consumul de droguri". Alina Gorghiu a a vorbit în ultima perioadă în repetate rânduri despre măsurile care trebuiesc luate pentru combaterea traficului şi consumului de droguri.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Toleranta zero. Traficantul și consumatorul prins condamnat pe viața la munca silnică și banii produși astfel sa se folosească pentru prevenție. Altfel lupta împotriva drogurilor se transformă într-un sac fără fund.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6818
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1289
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8284
Gram de aur (XAU)Gram de aur356.8240

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb