Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

SUPLIMENTAR LA LICITAŢIA DE JOI, CÂND A ÎMPRUMUTAT 92 MILIOANE LEIMFP a atras, vineri, 15 milioane lei de la bănci

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

MFP a atras, vineri, 15 milioane lei de la bănci

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a atras, vineri, 15 milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de joi, când a împrumutat 92 milioane de lei, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark cu maturitatea la 157 de luni, la un randament mediu de 5,2% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 15 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în sumă de 17 de milioane de lei.

Ministerul Finanţelor Publice a planificat, pentru luna august, împrumuturi de la băncile comerciale de 2,83 miliarde de lei, din care 2,5 miliarde de lei prin licitaţii de obligaţiuni de stat şi certificate de trezorerie, la care se poate adăuga suma de 330 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat, potrivit Agerpres. Faţă de luna iulie, împrumuturile programate de MFP sunt mai mari cu 130 de milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS