Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

SUPLIMENTAR LA LICITAŢIA DE JOI,MFP a atras, vineri, 45 milioane de lei de la bănci

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a atras, vineri, 45 milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de joi, când a împrumutat 300 de milioane de lei, la o dobândă de 3,28% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark, cu maturitatea reziduală la 15 de luni, potrivit datelor publicate de Ban­ca Na­ţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 45 de milioane de lei, dar s-au primit oferte de 135 milioane de lei.

MFP a planificat, în iulie 2019, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,21 miliarde de lei, din care 300 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 3,4 miliarde de lei prin noi emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 510 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni, relatează Agerpres.

Faţă de luna iunie, împrumuturile programate de MFP în iulie sunt mai mici cu 215 milioane de lei, respectiv cu 4,86%. Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS