SUPLIMENTUL FONDUL PROPRIETATEA Daniela Lulache, Nuclearelectrica: "Fondul este deţinut integral de acţionari privaţi, care au dreptul să-şi stabilească propriile obiective"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 25 ianuarie 2016

Daniela Lulache, Nuclearelectrica: "Fondul este deţinut integral de acţionari privaţi, care au dreptul să-şi stabilească propriile obiective"

Fondul Proprietatea a jucat un rol important în dezvoltarea pieţei de capital din România, atât prin listarea propriilor acţiuni şi lichiditate, cât şi prin susţinerea listării companiilor energetice la care FP este acţionar, consideră Daniela Lulache, director general al Nuclearelectrica.

"Din 2011 şi până în prezent, FP a avut o evoluţie bună pe Bursa de Valori din România, micile scăderi sau stagnări fiind inerente în mediul dinamic al pieţei de capital", ne-a spus domnia sa, adăugând: "Listarea secundară (n.r. a Fondului Proprietatea pe Bursa din Londra) este şi o consecinţă a evoluţiei bune pe piaţa autohtonă, aceaste implicând o creştere a vizibilităţii şi a numărului de investitori instituţionali, cu precădere pe termen mediu şi lung. Lucru benefic atât pentru FP, cât şi pentru companiile la care FP activează ca acţionar".

În ceea ce priveşte scopul iniţial al FP, acesta a fost la vremea respectivă posibilitatea identificată de statul român pentru acordarea despăgubirilor, secondată de o legislaţie aferentă aplicabilă, spune doamna Lulache, care a fost şi director general al Fondului Proprietatea. Domnia sa precizează: "Astăzi, fondul este deţinut integral de acţionari privaţi, care, desigur, au dreptul să-şi stabilească propriile obiective şi strategia de atingere a acestora".

Despăgubirile în acţiuni Fondul Proprietatea au fost acordate de la 1 leu/acţiune, însă pe Bursă, cotaţia nu a atins niciodată această valoare.

"Creşterea valorii acţiunilor la preţul de 1 leu a fost puternic asociată cu interesul aferent listării pe bursa de la Londra", ne-a declarat Daniela Lulache, potrivit căreia "neatingerea acestui preţ nu schimbă situaţia generală a FP, un fond solid, cu o lichiditate foarte bună".

În opinia sa, FP a contribuit activ la promovarea şi susţinerea listării companiilor cu capital majoritar de stat din portofoliu: "Listarea Nuclearelectrica a însemnat plus valoare pentru companie, nu atât prin câştigul financiar asociat listării, dar mai ales prin complexitatea schimbărilor şi transformarea companiei într-una conformă cu standardele pieţei de capital şi orientată către atingerea unor obiective ca mod de a răspunde interesului investitorilor instituţionali internaţionali.

Începând cu 2013, implicit cu listarea Nuclearelectrica, piaţa de capital din România a intrat în mod categoric pe un trend ascendent. Interesul investitorilor trebuie menţinut, iar acest lucru se poate realiza numai prin coerenţă legislativă, fiscală şi de reglementare".

Fondul Proprietatea are o participaţie de 9,09% din acţiunile SNN.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. o sa ma exprim neacademic dar m-am infuriat: femeia asta face misto de actionari cica SNN e orientata pe atingerea de obiective si raspunde interesului investitorilor. Deci chiar face misto sau ne ia de prosti!

    habar nu are pe ce lume traieste!cu toate ca are nenumarati consilieri si invata speachurile, tot da cu bata in balta!Fondul Proprietatea a incercat sa scape de ea si acum e director la SNN unde FP sunt actionari.Vai de capu nostru de romani prosti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9709
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5670
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1374
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8970
Gram de aur (XAU)Gram de aur354.6908

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb