Abonament gratuit

Suprasubscriere de 13,5 ori pentru oferta SIF2

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Suprasubscriere de 13,5 ori pentru oferta SIF2

Discount de 30% între preţ şi Valoarea Unitară a Activului Net 

Oferta publică de răscumpărare de acţiuni iniţiată de SIF Moldova (SIF2), ce s-a derulat în perioada 18 iunie - 1 iulie, a fost suprasubscrisă de 13,5 ori, indicele de alocare fiind de 0,0741292211, reiese din raportul remis ieri către Bursa de Valori Bucureşti (BVB) de societatea de investiţii financiare cu sediul în Bacău.

Este efectul preţului de 1,85 lei/acţiune, oferit de SIF Moldova pentru cele 2,7 milioane de titluri SIF2, echivalentul a 1,2535% din societate, preţ cu circa 40% peste ultima cotaţie a societăţii din data de 11 iunie, ziua anterioară anunţului privind demararea operaţiunii de piaţă.

Acum, la 100 de acţiuni subscrise, un investitor va putea vinde doar 7 acţiuni la preţul de 1,85 lei, cu 39,6% mai mare decât preţul de închidere al acţiunii SIF2 de la finele săptămânii trecute, de 1,325 lei.

Achiziţiile fac parte din operaţiunea de piaţă aprobată de acţionari în data de 18 aprilie şi are drept scop reducerea capitalului social al SIF2 prin anularea acţiunilor.

Atunci a fost votat un program de răscumpărare pentru cel mult 20,3 milioane de acţiuni SIF2 (2,0036% din capitalul social) din care cel mult 15,3 milioane de acţiuni (1,5101% din capital) vor fi anulate în vederea reducerii capitalului social, iar restul de cel mult cinci milioane de acţiuni (0,4935% din SIF2) vor fi răscumpărate în vederea distribuirii către angajaţi, administratori şi directorii societăţii, în cadrul unor programe de tip "stock option plan".

Pentru finele lunii mai, SIF2 a raportat o Valoare Unitară a Activului Net (VUAN) de 1,9078 lei care, faţă de cotaţia SIF2 de la finalul săptămânii trecute, oferea un discount de tranzacţionare de 30,54%.

După primele trei luni ale acestui an, SIF Moldova a obţinut un profit net de 1,69 milioane de lei, de aproape şase ori mai mare faţă de cel înregistrat la finele lunii martie 2018, îndeosebi ca urmare a încasării în sumă de 1,52 milioane de lei, primite în ianuarie de SIF2 de la Alro Slatina (ALR).

Valoarea de piaţă a SIF Moldova la BVB este de circa 1,34 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Digitalizarea României şi tehnologia 5G
DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
RSM
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie