Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

Suprasubscriere masivă pentru oferta SIF Oltenia

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Suprasubscriere masivă pentru oferta SIF Oltenia

Surse din piaţă susţin că ASF trebuie să efectueze o analiză a structurii vânzătorilor de acţiuni SIF5, din timpul derulării operaţiunii

Oferta publică de răscumpărare de acţiuni SIF Oltenia (SIF5), derulată de societatea de investiţii din Craiova între 22 iulie şi 4 august la preţul de 2,75 lei/titlu, a fost suprasubscrisă de 8,78 ori, după cum reiese din raportul remis ieri de intermediarul Voltinvest, către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Operaţiunea a ţintit răscumpărarea a 22,149 milioane de acţiuni proprii, echivalentul a circa 3,95% din capitalul social, şi a avut un indice de alocare de 0,1138852372, ceea ce înseamnă că la 100 de acţiuni oferite spre răscumpărare, sunt alocate 11, la preţul preferenţial.

Surse din piaţă susţin că, evoluţia preţului acţiunilor SIF5 în timpul derulării ofertei a fost atipică, şi sunt de părere că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) trebuie să efectueze o analiză a structurii vânzătorilor de acţiuni SIF5, pe perioada desfăşurării operaţiunii, dar şi a celor care s-au afişat la vânzare cu pachete mari de acţiuni, chiar dacă tranzacţiile nu s-au efectuat.

Este o poziţie care vine în condiţiile în care, de obicei astfel de operaţiuni duc la o creştere a preţului din piaţă a acţiunilor, ceea ce în cazul acesta nu s-a întâmplat.

În ziua de 15 iulie, când societatea a anunţat că Autoritatea de Supraveghere a aprobat documentul ofertei şi că operaţiunea se va derula la 2,75 lei/titlu, cu circa 25% peste cel din piaţă din ziua anterioară, de 2,19 lei, acţiunea SIF5 a scăzut cu 0,91%, la 2,17 lei.

Ulterior, pe parcursul derulării ofertei, titlurile SIF5 s-au tranzacţionat într-un coridor restrâns, între 2,21 lei şi 2,16, pentru ca în data de 3 august să închidă în scădere cu 2,29%, la 2,13 lei. Ieri, ultima zi a ofertei, acţiunea SIF5 a cunoscut un salt de 2,35%, la 2,18 lei.

Operaţiunea de piaţă s-a derulat ca urmare a votului acţionarilor SIF Oltenia în acest sens de la finalul lunii martie a acestui an, acţiunile răscumpărate urmând a fi anulate pentru reducerea capitalului social al SIF-ului din Craiova.

La finalul lunii iunie, Valoarea Unitară a Activului Net (VUAN) a SIF5 era de 3,2294 lei ceea ce, raportat la cotaţia acţiunii societăţii de ieri, oferă un discount de tranzacţionare de 32,5%.

Valoarea de piaţă a SIF Oltenia la Bursa de Valori Bucureşti este de aproape 1,222 miliarde lei.

Opinia Cititorului ( 8 )

 1. Este evident ca cineva a tinut pretul jos, avand un anumit interes, este foarte posibil sa fie chiar concertatii SIF1+SIF4+aia nedescoperiti inca. Actiunea asta se numeste manipulare a pietei. ASF doarme sau se face din nou ca doarme! Rugam ASF sa verifice toate tranzactiile derulate inainte de publicarea deciziei ASF din 15/07 , cat si ulterior!

  1. S-au dereglat toate...atat la SIF5 cat si SIF3. De cand au intrat la PUTERE borfasii astia de penali totul se petrece ...atipic.

   Trezeste-teeee! Nu mai exista concertare!

  ASF-ul nu au putut sa urmareasca ei 13 actiuni de la SIFI dapa-i cele multe tranzactii de la Sif 5.

  1. SIMTI ASA , LA UN MOMENT DAT , CA A-TI VINE S-O IEI RAZNA !!! CHIAR NU AI CE FACE CU BANII , SA-I ARUNCI ASA , IN STANGA SI IN DREAPTA ??? AUZI , 2 . 75 LEI / ACTIUNEA ??? DACA TOT AI REZERVE DE BANI DISPONIBIBILE , ALTELE DECAT PENTRU DIVIDENDE , DE CE NU PROFITA DE MOMENTELE DE SCADERE ALE PIETELOR , SI NU CUMPARA ACTIUNI INTERNATIONALE ??? DIN EUROPA , S-AU DIN SUA ??? LA SCARA MICA , DESIGUR , CAT AU POSIBILITATE !!! S-AU N-AU VOIE ??? ASTA CHIAR NU STIU !!! LE PERMITE ''''''' LEGEA ''''''', NU LE PERMITE ??? LUPTA-TE , ZBATE-TE , FA CEVA !!! CA DE AIA ESTI ADMINISTRATOR !!! NU STA SA PIERZI TIMPUL , CU URA SI CIOROVAIELI , CU ALA SI ALALALTUL !!! MISCAREA DE PE BURSA ROMANEASCA , PE CARE A FACUT-O CIUREZU , CUMPARAND ACTIUNI IEFTINE DIN PIATA , ATUNCI CAND DRAGNEA SI OAMENII LUI , AU PRABUSIT-O PRIN TOT FELUL DE DECLARATII POLITICE PANICARDE , AR TREBUI S-O FACA TOTI ADMINISTRATORII DE SIF-uri , NU NUMAI EL !!! SA NU MAI ARUNCE CU BANII , PROSTESTE !!! UNDE AJUNGEM ASA ???

   Iar comentează sclavii lui Ciurezu

   ...analfabet. Iar comentează analfabet sclavii lui ciurezu

   Adevarul este ca banii încasări de la BCR au fost investiți în acțiuni imediat după ce s-a prăbușit bursa după OUG 114. Ce trebuia să facă Ciurezu? Sa investească în si foame ca Dragoi?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

25 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8750
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1874
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5137
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3319
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.0994

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie