Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Surse: "Anbang Insurance" pregăteşte o ofertă publică iniţială de 2 miliarde dolari

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Surse: "Anbang Insurance" pregăteşte o ofertă publică iniţială de 2 miliarde dolari

"Anbang Insurance Group" Co., asiguratorul chinez care cumpără hotelul Waldorf Astoria din New York, intenţionează să lanseze o ofertă publică iniţială prin care vrea să câştige aproape două miliarde de dolari, spun surse apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.

Compania cu sediul în Beijing vrea să lanseze acţiunile la vânzare anul viitor şi preferă Bursa din Hong Kong pentru listare, conform surselor, care subliniază că planurile asiguratorului sunt într-un stadiu incipient, fiind posibil să se schimbe.

O emisiune de acţiuni de 2 miliarde de dolari la Hong Kong ar fi cea mai mare listare realizată de o companie din China în acest oraş, după oferta "People's Insurance Co. Group of China" Ltd. din noiembrie 2012, care a atras 3,6 miliarde dolari.

"Anbang" a decis, în luna octombrie, să preia hotelul Waldorf Astoria în schimbul sumei de 1,95 miliarde dolari. Compania, care are active de circa 700 de miliarde de yuani (114 miliarde de dolari), se extinde pe noi pieţe. Tot luna trecută, "Anbang" a cumpărat asiguratorul belgian "Fidea" NV, iar în prezent caută noi achiziţii la nivel mondial.

Înfiinţat în 2004, asiguratorul "Anbang" are peste 3.000 de centre în China şi peste 20 de milioane de clienţi. "Anbang" este al optulea mare asigurator de viaţă din China, cu o cotă de piaţă de 3,7% în primele nouă luni din 2014.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS