Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

Surse: Atlantia ia în calcul preluarea unei participaţii la Alitalia

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Surse: Atlantia ia în calcul preluarea unei participaţii la Alitalia

Compania italiană de infrastructură Atlantia intenţionează să cumpere o participaţie de 35-40% din operatorul de transport aerian Alitalia, printr-o investiţie de aproximativ 300 de milioane de euro (336,21 milioane de dolari), anunţă cotidianul Il Sole 24 Ore.

Grupul, controlat de familia Benetton, va lua în discuţie eventuala achiziţie la şedinţa boardului, programată să aibă loc astăzi, conform surselor citate de ziarul italian.

Alitalia, companie care a obţinut profit numai de câteva ori în istoria sa, a fost pusă sub administrare specială în 2017, după ce personalul a respins un plan de reducere a locurilor de muncă şi a salariilor. Ca parte a procesului de administrare, guvernul caută cumpărători pentru companie, în vederea salvării acesteia.

În februarie anul curent, ministrul italian al Economiei, Giovanni Tria, a exclus varianta naţionalizării Alitalia, adăugând că Guvernul de la Roma vrea să găsească o soluţie de piaţă pentru ca operatorul aerian să îşi poată continua activităţile.

În prezent, Ministerul Industriei din Italia conduce negocierile dintre cei care administrează compania aeriană şi Ferrovie dello Stato (societatea naţională de căi ferate din Italia), care încearcă să înfiinţeze un consorţiu în vederea preluării operatorului de trans-port aerian.

Ferrovie dello Stato şi-a exprimat anul acesta interesul pentru Alitalia, dar mai este necesar un investitor care să contribuie la o ofertă destinată Alitalia, estimată la aproximativ un miliard de euro.

Guvernul aranjează o salvare a companiei aflate în dificultate pentru evitarea concedierilor în masă.

Luna trecută, Guvernul de la Roma a amânat termenul până la care Ferrovie dello Stato trebuia să prezinte oferta de salvare a Alitalia. Noul termen este 15 iulie, faţă de cel anterior - 15 iunie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS