Surse: Cătălin Cîrstoiu, posibil să fie retras de Coaliţie din cursa pentru Primăria Capitalei

F.D.
Politică / 22 aprilie

Surse: Cătălin Cîrstoiu, posibil să fie retras de Coaliţie din cursa pentru Primăria Capitalei

Actualizare - Surse: Cătălin Cîrstoiu, posibil să fie retras de Coaliţie din cursa pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD-PNL ar fi decis retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei, au declarat surse politice, după cum relatează Observator.

Potrivit sursei citate, managerul Spitalului Universitar nu a reuşit să înlăture suspiciunile vis-a-vis de consultaţiile pe care le-ar fi dat la o clinică privată, pentru pacienţii pe care i-ar fi consultat şi la spitalul de stat. De altfel, cazul său ar putea introduce o ordonanţă de urgenţă, prin care managerilor de spitale de stat le-ar fi interzis să profeseze şi în privat.

Surse de la vârful coaliţiei de guvernare au confirmat, pentru Observator, că există un acord de pricipiu pentru retragerea medicului Cîrstoiu din cursa pentru PMB.

Social-democraţii ar fi făcut propunerea de retragere a sprijinului politic, iar liberalii, care iniţial înclinau pentru păstrarea medicului în lipsa unei variante mai bune au fost de acord cu propunerea PSD pentru a nu crea tensiuni în coaliţie, spun sursele, conform Observator . PSD şi PNL mai au la dispoziţie doar opt zile pentru a depune candidatura, în condiţiile în care 30 aprilie este termenul limită pentru depunere, mai arată Observator.

---

Coaliţia PSD-PNL se reuneşte, luni, la ora 10.00, pentru a decide dacă medicul Cătălin Cîrstoiu rămâne candidatul la Primăria Capitalei, în urma acuzaţiilor privind incompatibilitatea sa, relatează News.ro.

Decizia vine în condiţiile în care doctorul trebuia să îşi depună canidatura, luni, la Biroul Electoral Municipal. Liberalii iau în calcul inclusiv să meargă cu un candidat propriu la Primăria Capitalei, în cazul în care medicul nu va mai fi candidatul alianţei PSD-PNL, în timp ce PSD vrea ca şi la Capitală cele două partide să vină cu un candidat comun, membru de partid. Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat luni, înainte de şedinţa coaliţiei, că dacă vor să mai funcţioneze coaliţia, crede că e nevoie să aibă mintea la ei şi să vină cu candidat unic, pentru că, dacă merg cu candidat separat, dinamitează şansele lui George Tuţă şi Rareş Hopincă, candidaţii comuni ai celor două partide la sectoarele 1 şi 2. "E o situaţie grea, dar trebuie să ieşim astăzi cu o soluţie finală", a mai spus liberalul.

Decizia va fi dificilă în condiţiile în care Cătălin Cîrstoiu, care este vizat de acuzaţii de incompatibilitate, a anunţat că nu se retrage, dar că mandatul său este pe masa coaliţiei.

PNL, prin vocea preşedintelui Nicolae Ciucă, spune că, în caz de nevoie, va avea propriul candidat, iar preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, în cazul retragerii lui Cîrstoiu, susţine în continuare ideea candidatului comun, dar vrea un candidat membru de partid, considerând că "perioada de independenţă a apus".

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat la Roma, întrebat de presa din ţară dacă ia în calcul o candidatură la Primăria Capitalei, că încă nu şi-a ales capitala şi nu ştie dacă să candideze la Roma, la Londra, la Paris sau la Madrid.

"În continuare doctorul Cîrstoiu reprezintă o opţiune extrem de serioasă, dacă noi vom fi suficient de serioşi să o sprijinim", a spus Rareş Bogdan, precizând că, la bâlbele şi degringolada care au fost în susţinerea doctorului Cîrstoiu, e normal ca presa să întrebe.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat în weekend că în prezent Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria generală a Capitalei, el subliniind că cele două formaţiuni vor avea candidat comun la alegerile locale din acest an pentru Primăria Bucureşti.

"Domnul Cîrstoiu nu e un criminal, iertaţi-mă! Înţeleg campania... dom-le, e un medic de excepţie e un decan la UMF, un om care şi-a clădit profesional tot ce se poate, este solicitat şi în România şi în străinătate pentru operaţii şi nu face operaţii simple. Haideţi să fim corecţi!", spunea Ciolacu.

Liderul PSD arăta că discuţia va avea loc luni. "O să vorbim luni. E atât de simplu, e corect. Nu-mi cereţi mie să iau decizii eu e incorect pentru un om de asemenea valoare profesională să fac acest lucru", a mai afirmat Marcel Ciolacu referindu-se la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, vineri seară, întrebat dacă este mulţumit de explicaţiile date de Cătălin Cîrstoiu şi dacă acesta rămâne candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, că nu ştie ce a declarat Cîrstoiu, astfel că îşi menţine afirmaţiile de joi seară.

"Îmi cer scuze, nu pot să comentez, nu am văzut ce a declarat domnul doctor, aţi fost aici, aţi văzut care a fost activitatea mea, motiv pentru care în acest moment nu s-a schimbat nimic faţă de ceea ce am declarat aseară. Domnul doctor Cîrstoiu, în acest moment a îndeplinit o solicitare care i-a fost adresată în mod normal să clarifice toate probleme care s-au ivit în spaţiul public, nu ştiu dacă a făcut-o sau nu, adică a avut loc această conferinţă de presă, care au fost rezultatele, ce s-a întâmplat acolo nu ştiu, nu pot să comentez", a replicat Ciucă.

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri că mandatul său este pe masa coaliţiei şi a remarcat că a fost "cam singur în precampania asta". "Aş fi nebun să merg într-o luptă fără sprijin, normal", a afirmat el, întrebat dacă s-ar retrage dacă liderii coaliţiei îi cer acest lucru.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Exercitiul medicinii in privat, efectiv trebuie interzis managerilor de spitale publice. Pentru ceilalti medici care nu au functii de conducere in spitalele publice, acest exercitiu nu poate fi realizat in mod legal decat in timpul liber, adica in afara orelor de serviciu pentru care sint angajati la stat si deci platiti de catre acesta. Incalcarea acestei reguli trebuie sanctionata sever de catre institutiile de control ale statului, conform legii.

    1. Pai este interzisa practicarea medicinii la privat de catre managerii de spital, tocmai de aici vine incompatibilitatea lui Cirtsoiu

      Medicii de la stat sunt platiti ca sa trimita pacientii la policlinicile unde lucrează in timpul liber, sau ca sa trateze pacientii la stat, acolo unde ei lucrează si incaseaza salariul si unde vin pacientii?

    Au pus candidat pe unul care nu a știut toată viata decât sa facă bani pentru el pe spatele bolnavilor.Rusine sa va fie!

    Nu cred. Așa un om bun, profesionist in toate, cu cei mai buni profesioniști în spate, susținut de cea mai profesionista coaliție. Eu inca am speranțe de la acest om și de la marea coaliție. "Trăim decenii de împliniri mărețe!" . Scapă cine poate.

    Nu vă faceți griji, îl pun pe Ion, de la guvern, inteligenta artificiala a Romaniei.

    Au pariat pe un cal mort. Problema nu e daca il retrage pe dl doctor sau il lasa tot pe el sau pune pe altul, tot aia e. Ci sa limiteze la maxim pierderile si cheltuielile contractate pt campanie care e degeaba. O sa bage pisica moarta pe gat la dl doctor zicandu-i sa-si scoata singur pierderile cum o stii cumva din universitar, din firma, o sa aibe ei grija, numa din banii partidului ba, ca e bai. O sa piarda si procente la UE ca deh, au vrut comasare, comasare au. O sa vada ei pe 9 iunie cand se vor certa in draci si se vor ameninta, se vor jefui si injura, divort cu scantei, apoi dupa alegeri vor mai face iar o alianta ca sa mai fure un cincinal in linste. O sa intre si udmr, pt ca atunci va fi musai, pana atunci udmr sunt tradatori, unguri nenorciti, mancatori de gulas, teroristi, etc, apoi vor fi toti fratii nostri cei mai buni oameni si cei mai harnici, iar orban va fi aliatul nr 1 al romaniei care ne vrea tot binele din lume. Noi sa fim sanatosi.

    De unde aceasta inversunare a unei campanii de presa impotriva doctorului?

    "Agentiile si canalele" lui Voiculescu lucreaza la foc continuu. 

    A simtit ca doctorul are calitate si la o confruntare "Piedone" s-ar "fasai"

    Or Mr. Voiculescu, ajuns la finalul "carierei", dupa ce a ratat Petrom si Salrom, nu-si permite sa rateze acest mare tort Bucurestiul. 

    ba, ce frumoasa e tara asta. chestia cu acelasi nene cu halat se practica deja de zeci de ani, dar vine o gloaba de campanie electorala si brusc lumea descopera ca gunoiul pute. superb! maine poimaine aflam ca it-istii sunt scutiti de impozite, ca medicii aia la stat platiti regeste iau spagi si tot asa.

    Nu e un criminal, adica?? Nu omoara oameni sau nu e spagar. Ca spagar se pare ca sunt probe destule care arata ca e, doar ca le ignora autoritatile.

    Face operatii bune chiar si in strainatate e chemat? Posibil, dar nu asta a fost intrebarea. Intrebarea a fost dc , in loc sa trateze pacientii care se prezinta la spitalul de stat, la spitalul de stat conform legii , pe asigurarea cass, ii deturna la clinica lui privata unde le lua bani. Asta era intrebarea, nu dc face bine sau nu operatiile. Dar normal ca daca n-ai raspunsul , o dai in lambada. Si Ciuca la fel, nu stie, n-a vazut, n-a auzit. Concluzia mea e ca, suntem condusi de hoti, care se acopera unii pe altii. 

    1. Ia banii de la pacienti oriunde si la spital si la clinica lui, ii jupoaie pur si simplu, ii trimite la firma lui ca sa traiasca si nevasta si socrii si careo rmai fi pe acolo. Inversunarea fata de doctor este si un fel de razvartire fata de licheaua oprescu, acelasi aluat cu cristoiu, care acu e boier la malul marii in grecia, nabab, dupa ca e facut prapad in bucuresti. Inversunare este si ca e doctor si chiar si 1 milion de euro daca ii dai salariu nu renunta la spaga nici mort. Toti, nu unul, doi.

      Niciun doctor nu va castiga primarie sau prezidentiale in romania.  

      Acum o sa fie firea candidat - o sa fie supermisto.

      Pana acum era doar o lalaiala in care dl doctor se lamenta ca si oprescu a facut la fel si colegii lui fac la fel, de ce ne luam numai de el!!! :))))))))))  

    Carstoiu era caricatura coruptiei in sistemul medical. Zic caricatura pentru ca acest gen de desen exagereaza trasaturile caracteristice ale unui personaj. Carstoiu ,fiu de PD-st de frunte, a avut drum lin catre tot ce si-a propus, competitorii sai fiind inlaturati fie cu brutalitate fie doar ferm pentru a-i face loc acestui mascarici. Mascariciul asta este decanul celei mai prestigioase facultati de medicina din Romania si era interesant de vazut cum a ajuns el asistent, profesor, director la spitalul universiar si decan. Pacat ca este retras si lasat sa isi numere banii in tihna. In rest, ma astept sa joace Ciolacu sceneta aia in care de o Hotarate de Guvern care sa ascunda ca ANI a facut joc de glezne 3 ani de zile iar Carstoiu a incalcat orice lege existenta, a mintit spunand ca el facea "formare profesionala" la clinica sa privata, a folosit masina firmei (in care tot el in prostia lui delcara ca) nu are nici o calitate. Daca il lasau sa se faca de ras am fi aflat cu siguranta multe alte nemernicii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9733
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6060
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3222
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9707
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.2170

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb