SURSE CITATE DE HANDELSBLATTThyssenkrupp negociază preluarea Kloeckner

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional /

Thyssenkrupp negociază preluarea Kloeckner

Grupul siderurgic german Thyssenkrupp AG poartă discuţii pentru cumpărarea distribuitorului de metale Kloeck­ner & Co., cu scopul consolidării activităţilor sale de tranzacţionare a materialelor, spun surse apropiate situaţiei, citate de publicaţia Handelsblatt.

Directorul executiv al companiei, Guido Kerkhoff, a pus eventuala tranzacţie de cumpărare a Kloeckner & Co. în centrul unui plan de redresare la care lucrează, potrivit Handelsblatt.

Sursele citate săptămâna trecută de publicaţia germană au declarat: "Acest obiectiv este foarte concret şi are şanse mari să fie realizat".

Oficialii Thyssenkrupp şi Kloeckner au refuzat să comenteze pe marginea informaţiei.

Kloeckner, societate ale cărei acţiuni se tranzacţionează la niveluri minime ale ultimului deceniu, este supusă presiunilor din cauza slăbirii cererii industriale din Germania şi din exterior. Compania a fost ani buni în centrul speculaţiilor legate de o posibilă alianţă cu Thyssenkrupp.

Una dintre surse a afirmat că o preluare directă a Kloeckner de către Thyssenkrupp este puţin probabilă, adăugând că, dacă ambele companii ar fi de acord asupra unei afaceri, la un moment dat, aceasta ar putea avea loc printr-un schimb de active, în cadrul căruia Kloeckner ar dobândi o participaţie minoritară în afacerea combinată.

Divizia Materials Services din cadrul Thyssenkrupp, cea mai mare din acest conglomerat, a avut vânzări de 14,65 miliarde de euro în anul financiar trecut, cifra fiind mai mare de pes­te două ori faţă de cea realizată de Kloeckner: 6,79 miliarde de euro.

Amintim că, săptămâna trecută, Thyssenkrupp a depus o plângere la Curtea Generală a Uniunii Europene împotriva deciziei autorităţilor antitrust din UE de a bloca planul său de fuziune cu grupul indian Tata Steel.

În luna iunie, UE a blocat fuziunea, considerând că tranzacţia ar fi dus la majorarea preţurilor şi la reducerea concurenţei în domeniu.

Dacă ar fi avut loc, fuziunea ar fi creat al doilea mare producător de oţel din Europa, după ArcelorMittal.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS