Abonament gratuit

Surse: Deutsche Bank vrea să-şi separe operaţiunile corporate

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Deutsche Bank AG, cel mai mare grup bancar german, vrea să creeze o divizie de corporate banking separată, care va eficientiza serviciile de profil răspândite în prezent în întreaga instituţie creditoare, conform unor surse citate de Reuters.

Acestea afirmă că măsura este un element al unui plan amplu de revizuire a operaţiunilor băncii, care va însuma mai multe miliarde de euro.

Vineri, oficialii Deutsche Bank au refuzat să facă declaraţii cu privire la crearea unei divizii corporate separate.

În prezent, un singur client corporativ poate avea conturi la divizia de private banking şi la cea commercială, la divizia care deruelază tranzacţii bancare şi la cea de investiţii.

Banca încearcă prin planificata restructurare să reducă suprapunerile de posturi, iar noua divizie corporate ar avea un loc în consiliul de conducere, potrivit surselor citate.

Noua entitate de corporate banking ar include divizia de tranzacţii, care a fost un segment al diviziei de invest­ment banking, mai spun sursele. Divizia de tranzacţii asigură zilnic operaţiuni cu finanţele companiilor, precum plăţile internaţionale.

Board-ul de supraveghere al băncii germane avea programate pentru ziua de ieri discuţii legate de restructurare.

Amintim că, luna trecută, unele surse citate de Reuters afirmau că Deutsche Bank vrea să reducă dimensiunea operaţiunilor cu acţiuni pe care le derulează în SUA, respectiv să păstreze doar o mică parte din aceste activităţi, care să deservească clienţii corporate şi pe cei cu averi foarte mari. Decizia băncii vine în condiţiile în care pe acest segment s-a lovit de concurenţa rivalilor de pe Wall Street.

Alte surse afirmau că Deutsche Bank are în plan să creeze o "bancă rea" cu active de până la 50 de miliarde de euro, care vor consta în mare parte în instrumente derivate pe termen lung.

Costurile înregistrate de Deutsche Bank cu restructurarea s-ar putea ridica la 5 miliarde de euro, conform surselor.

Directorul diviziei de investiţii din cadrul Deutsche Bank, Garth Ritchie, a demisionat din funcţie, conform anunţului făcut vineri de bancă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Antreprenoriat fără gen
DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Pactul pentru muncă
Livestreaming Teatrul Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS