SURSE:HSBC, în negocieri finale pentru vânzarea pe un euro a operaţiunilor de retail din Franţa

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 septembrie 2020

HSBC, în negocieri finale pentru vânzarea pe un euro a operaţiunilor de retail din Franţa

Cerberus Capital Management LP şi o firmă rivală de investiţii vor să preia divizia de retail din Franţa aparţinând băncii britanice HSBC Holdings Plc la preţul simbolic de un euro, cu condiţia ca banca britanică să investească peste 500 de milioane de euro (582,70 milioane de dolari) în afacere, conform unor surse citate de Reuters.

Acestea menţionează că HSBC colaborează cu firma de consultanţă Lazard pentru vânzarea a 270 de sucursale de retail pe care le deţine în Franţa, ca parte a strategiei directorului executiv Noel Quinn de a reduce costurile la nivelul grupului.

Banca a încercat să atragă interesul investitorilor pentru divizia menţionată, însă ofertanţii au temeri legate de restructurarea grea presupusă a fi necesară la nivelul acesteia şi de negocierile complexe cu autorităţile locale de reglementare.

Cerberus şi celălalt investitor sunt singurii ofertanţi rămaşi în acest proces de vânzare, în timp ce băncile franceze, care au studiat iniţial dosarul, s-au îndepărtat, conform surselor care nu l-au numit pe celălalt investitor. Sursele au menţionat că ambii ofertanţi doresc ca afacerea să fie complet recapitalizată, adică HSBC să injecteze cel puţin 500 de milioane de euro înainte ca aceştia să o poată cumpăra pentru suma simbolică de un euro.

"Preţul va fi dezastruos pentru HSBC", a afirmat una dintre surse. Altă sursă a declarat că în timp ce HSBC vrea să ajungă la un acord de vânzare până la sfârşitul anului, procesul ar putea să eşueze din cauza cererilor de reglementare şi a perspectivei unor disponibilizări masive.

Oficialii Cerberus şi ai HSBC au refuzat să facă vreo declaraţie cu privire la informaţia publicată de Reuters.

Anterior, HSBC a informat că operaţiunile sale de retail din Franţa sunt supuse unei analize strategice.

Eşecul în finalizarea înstrăinării diviziei HSBC din Franţa ar fi o lovitură importantă pentru banca britanică, aflată în proces de restructurare, în condiţiile în care aceasta încearcă să finalizeze ultima serie de înstrăinări de active, care a avut loc în ultimii ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Super protecție cyber pentru echipamente de business
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

26 Feb. 2021
Euro (EUR)Euro4.8745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0209
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4406
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5894
Gram de aur (XAU)Gram de aur228.2335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro