Surse: Thyssenkrupp triază ofertanţii pentru divizia sa de lifturi

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 30 septembrie 2019

Conglomeratul industrial german Thyssenkrupp AG va selecta în următoarele două săptămâni ofertanţii pentru preluarea operaţiunilor sale de producţie a lifturilor, conform unor surse citate de Reuters.

Acestea spun că ofertanţii invitaţi la următoarea rundă a licitaţiei includ firmele de private equity KKR, Blackstone, CVC şi Clayton Dubilier & Rice, precum şi companiile strategice Kone şi Hitachi. Potrivit surselor, un consorţiu alcătuit din firmele de private equity Advent International şi Cinven, şi fondul suveran de investiţii din Abu Dhabi sunt aşteptate, de asemenea, să participe la licitaţie.

Acestea se numără printre grupurile care vor primi aşa-numitele memorandumuri cu informaţii, care includ un profil mai detaliat al Thyssenkrupp Elevator Tech-nology (ET), cea mai profitabilă divizie a grupului, conform surselor. Una dintre acestea a declarat: "Va fi un grup mai mare de ofertanţi care vor primi pachetele cu informaţii. Ofertele neangajante sunt scadente la sfârşitul lunii octombrie, înainte ca părţile interesate să poa-tă avansa în runda finală".

Toate părţile implicate au refuzat să facă declaraţii pe marginea informaţiei publicate de Reuters.

Divizia ET a fost evaluată de analişti la 17 miliarde de euro.

În toamna lui 2018, Thyssenkrupp anunţa că vrea să se împartă în două companii, una concentrată pe bunurile de capital, iar cealaltă pe materii prime, cedând astfel presiunilor făcute ani la rând de investitori. Gigantul voia să îşi des-prindă operaţiunile cu ascensoare, componente auto şi soluţii de inginerie - Thyssenkrupp Industrials -, de divizia Thyssenkrupp Materials, care ar fi deţinut restul activelor. Atât Thyssenkrupp Materials, cât şi Thyssenkrupp Industrials urmau să fie listate. Însă, gigantul a renunţat la acest plan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Super protecție cyber pentru echipamente de business
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

26 Feb. 2021
Euro (EUR)Euro4.8745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0209
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4406
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5894
Gram de aur (XAU)Gram de aur228.2335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro