Surse: UBS şi "Credit Suisse" pregătesc mii de disponibilizări

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 octombrie 2012

Surse: UBS şi "Credit Suisse" pregătesc mii de disponibilizări

UBS AG, cel mai mare grup bancar elveţian, va concedia între 3.000 şi 5.000 de angajaţi, ca parte a măsurilor de reducere a costurilor, iar rivalul mai mic "Credit Suisse Group" AG ar putea anunţa între 1.000 şi 2.000 de disponibilizări, conform unor surse citate de publicaţia Sonntag.

Conform Sonntag, UBS - care îşi va anunţa rezultatele financiare în 30 octombrie - intenţionează să renunţe la 900 de angajaţi din sectorul IT, pe lângă cele 2.000-4.000 de concedieri suplimentare prevăzute la divizia de investiţii bancare. Săptămâna trecută, banca anunţa că o decizie finală privind revizuirea activităţilor sale nu a fost încă adoptată, după ce un ziar a informat că vor fi concediaţi aproximativ 2.000 de angajaţi din sectorul IT.

Oficialii UBS au refuzat să facă vreun comentariu cu privire la cele scrise de publicaţia austriacă, la fel şi cei ai "Credit Suisse".

Oficialii "Credit Suisse" au anunţat însă, odată cu publicarea rezultatelor financiare pe trimestrul al doilea, că eventualele concedieri fac parte din planurile deja anunţate. La acel moment, banca a informat că va face economii de un miliard de franci elveţieni (1,1 miliarde dolari) prin măsuri de reducere a costurilor, sumă adiţională celei stabilite anterior, de 2 miliarde franci, care fusese atinsă.

Conform planului iniţial, care pevedea economii de 2 miliarde franci, "Credit Suisse" urmărea să elimine 3.500 de posturi. Banca elveţiană îşi va anunţa în 25 octombrie rezultatele financiare obţinute în trimestrul al treilea din anul curent.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

20 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9219
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6021
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9593
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6180
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.9991

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro