Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Surse: UE va lansa o investigaţie împotriva Apple

Ziarul BURSA #Internaţional /

Surse: UE va lansa o investigaţie împotriva Apple

Apple se va afla în centrul unei investigaţii a Uniunii Europene ca urmare a plângerii făcute de Spotify în urmă cu două luni, conform news.ro.

Plângerea făcută în luna martie de Spotify nu va rămâne fără răspuns din partea comisarilor europeni care, conform surselor citate de Financial Times, vor demara o investigaţie în acest sens.

În martie, Spotify a depus o plângere în care susţinea că Apple se foloseşte de propria platformă pentru a-şi avantaja serviciul de streaming muzical Apple Music şi a dezavantaja în acelaşi timp produsele concurente.

În următoarele săptămâni, comisarii europeni vor începe să investigheze cazul pentru a vedea dacă într-adevăr Spotify are dreptate, iar Apple îşi foloseşte incorect forţa împotriva concurenţilor.

Niciuna dintre cele două companii nu a comentat informaţiile, abţinându-se de la a face declaraţii pe acest subiect cel puţin până când investigaţia va fi anunţată oficial.

Spotify a susţinut că Apple se foloseşte în mod incorect de dublul rol pe care-l joacă în propriul ecosistem - acela de jucător şi de arbitru în acelaşi timp - pentru a crea un avantaj incorect pentru Apple Music.

În discuţie este proporţia de 30% pe care Apple o opreşte pentru toate veniturile obţinute prin intermediul platformei sale, un comision atacat de din ce în ce mai multe companii, inclusiv de produse care nici n-ar fi putut exista fără ecosistemul creat de Apple.

Apple a contracarat acuzaţiile Spotify, susţinând că produsul suedez vrea să profite de infrastructura pusă la punct de Apple fără a contribui financiar.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Ziarul BURSA

29 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 29 ianuarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS