Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”

Swiss Re a suspendat procesul de listare a diviziei sale britanice ReAssure

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional /

Swiss Re a suspendat procesul de listare a diviziei sale britanice ReAssure

Reasigurătorul elveţian Swiss Re AG a decis să suspende procesul de lis­tare a diviziei sale britanice ReAssure Group Plc la Bursa din Londra, conform anunţului făcut ieri de al doilea mare reasigurător din lume, citat de Reuters.

Lansarea la tranzacţionare a acţiunilor ReAssure era prevăzută pentru săptămâna aceasta, însă compania a renunţat din cauza cererii slabe din partea investitorilor instituţionali.

Unele surse citate de Reuters afirmau, miercuri, că Swiss Re ia în calcul amânarea sau restructurarea listării acţiunilor ReAssure la Londra din cauza interesului limitat manifestat de inves­titori.

Un purtător de cuvânt al Swiss Re a declarat că grupul din Zurich nu are în vedere, cel puţin în momentul de faţă, reluarea procesului de listare a ReAssure în acest an, dar opţiunile pe termen lung au rămas deschise.

Directorul financiar al companiei elveţiene, John Dacey, a declarat că grupul încă intenţionează să-şi reducă deţinerea la ReAssure. Acesta subliniază, însă, că "nu a existat o nevoie stringentă pentru ca Swiss Re să vândă acţiuni la un preţ pe care l-a considerat nereprezentativ raportat la valoarea şi perspectivele ReAssure".

Conform planului de listare, Swiss Re intenţionea să-şi reducă deţinerea la divizia britanică la mai puţin de 50%, de la 75%. În iunie, MS&AD Insurance Group Holdings din Japonia a informat că îşi va păstra participaţia de 25% din ReAssure după lansarea ofertei publice iniţiale.

ReAssure, al şaselea mare asigurător de viaţă din Regatul Unit, voia să listeze cel puţin 25% din acţiunile sale.

Swiss Re stabilise pentru IPO un interval de preţ de 2,80 - 3,30 lire pentru un titlu ReAssure, evaluând compania la 3,3 miliarde de lire sterline (4,14 miliarde de dolari).

Compania britanică are în adminis­trare active de 68,7 miliarde de lire. Din 2012, ReAssure a finalizat patru achiziţii, obţinând active de 44,9 miliarde lire pe segmentul asigurărilor de viaţă şi pensiilor.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS