Talibanii înlocuiesc Ministerul Femeilor cu Ministerul Promovării Virturţii şi Prevenţiei Viciului

S.B.
Internaţional / 17 septembrie

Talibanii înlocuiesc Ministerul Femeilor cu Ministerul Promovării Virturţii şi Prevenţiei Viciului

Talibanii par să fi închis vineri Ministerul Afacerilor Femeilor şi să-l fi înlocuit cu Ministerul Promovării Virturţii şi Prevenţiei Viciului - temut din cauza fundamentalismului său în timpul primului regim taliban, în urmă cu 20 de ani, informează news.ro.

Muncitori au fost văzuţi instalând un panou cu însemnele Ministerului Promovării Virturţii şi Prevenţiei Viciului la fostul sediu al Ministerului Afacerilor Femeilor, la Kabul.

O serie de mesaje au fost postate pe reţele de socializare, în ultimele 24 de ore, în care apar salariate de la minister manifestând în faţa sediului, din cauză că, afirmau ele, şi-au pierdut locul de muncă.

"Nimeni nu le ascultă pe femeile noastre", îşi exprimă nemulţumirea o navigatoare pe Internet, iar alta se întreabă "la ce ne mai putem aştepta de la aceste animale?".

Niciun oficial taliban nu a răspuns AFP vineri pentru a comenta cu privire la aceste informaţii.

În pofida faptului că au insistat asupra faptului că vor guverna mai moderat decât în perioada 1996-2001, talibanii nu au autorizat majoritatea femeilor afgane să-şi reia munca. Ei au introdus reglementări cu privire la ceea ce pot purta femeile la universitate.

Nicio femeie nu face parte dintre miniştrii noului Guvern taliban, anunţat în urmă cu două săptămâni.

În pofida faptului că sunt în continuare marginalizate, femeile din Afganistan au avut drepturi fundamentale în ultimii 20 de ani, mai ales la oraş, devenind parlamentare, judecătoare, piloţi sau poliţiste.

Sute de mii de femei afgane au intrat pe piaţa muncii, adesea din nevoie, deoarece multe dintre ele au devenit văduve sau susţin soţi invalizi, după decenii de război.

Însă, după ce s-au întors la putere, la 15 augst, talibanii nu au dat dovadăde nicio voinţă de a le garanta drepturile.

Islamiştii afirmă că femeile au primit ordinul de a rămâne acasă pentru propria securitate, dar că vor fi autorizate să muncească, după ce va fi implementată o segregare adecvată.

În primul regim al talibanilor, femeile erau larg excluse din viaţa politică. Ele nu puteau să iasă din casă decât însoţite de către un bărbat.

Agenţi de la Ministerul Promovării Virturţii şi Prevenţiei Viciului s-au făcut cunoscuţi prin faptul că biciuiau femei care mergeau singure în public.

Ei erau însărcinaţi, de asemenea, să aplice în mod strict interpretări stricte ale islamului, precum obligaţia de a asista la rugăciuni şi interdicţia impusă bărbaţilor de a se bărbieri.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. minister al turismului au?

    Sincer sa fiu, mi-ar fi placut ca FEMEILE sa promoveze Virtutea si preventia viciului. Cum facem sa avem si noi astfel de femei in societatea noastra sa putem alege si noi neveste de care sa fim mandri?

    Fac talibanii pe virtuosii...Ei care fura femei din casele oamenilor!Unii mai sunt si pedofili pe deasupra.Conform legii islamice!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

15 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9484
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2646
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6171
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8523
Gram de aur (XAU)Gram de aur244.4451

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
certificateorigine.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
invietraditia.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro