TANCZOS BARNA:"UDMR nu a fost beneficiara finanţărilor dispuse de guvernul Ungariei în România"

I.GHE.
Ziarul BURSA #Politică / 11 august

Sursă foto: Facebook.com / Tanczos Barna

Sursă foto: Facebook.com / Tanczos Barna

UDMR nu a beneficiat de finanţare niciodată din partea guvernelor de la Budapesta conduse de Viktor Orban, a declarat, ieri, după şedinţa de guvern, Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Toate finanţările care vin de la Budapesta către asociaţii sau fundaţii sunt finanţări legale. Nu am fi acceptat finanţări ilegale. Multe sunt investiţii de utilitate publică şi nu doar vorbitorii de maghiară beneficiază de ele. Sunt deschise pentru toţi cei care vor să practice hocheiul sau să patineze, iar investiţia de la Spitalul din Miercurea Ciuc este pentru toţi cetăţenii României. Finanţările respectă legislaţia europeană, legislaţia naţională. Finanţările sunt bazate pe cererile care se trimit de asociaţii şi fundaţii şi ele se evaluează la instituţiile financiare. Nu ştiu care sunt criteriile pe care le practică toate instituţiile finanţatoare. Niciodată UDMR nu a folosit bani din Ungaria, nu a beneficiat de finanţare niciodată, banii nu au fost folosiţi pentru activiăţi politice sau cu scop politic. (...) Dacă se convine la nivel diplomatic că este nevoie de un acord, cu siguranţă că el va realizat, a spus Tanczos Barna.

Ministrul Mediului a evitat să ofere clarificări pe tema poziţionării UDMR faţă de discursul rasist al lui Viktor Orban de la Băile Tuşnad. Tanczos Barna a repetat de mai multe ori că "punctul nostru de vedere a fost clar exprimat" şi că declaraţii se vor face după ce liderul UDMR, Kelemen Hunor, va reveni vineri în ţară, din concediul de odihnă în care se află.

Ministrul Mediului a mai spus că liderii UDMR nu s-au întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis pentru a discuta despre ce s-a întâmplat la Băile Tuşnad.

Menţionăm că, potrivit unei investigaţii efectuată de G4Media, guvernul maghiar condus de Viktor Orban a finanţat cu milioane de euro, timp de mai mulţi ani, activitatea unei fundaţii din Miercurea Ciuc, Mens Sana, al cărei preşedinte este însuşi Tanczos Barna. Referitor la acest lucru, ministrul Mediului a precizat că poziţia sa faţă de discursul de la Tuşnad al lui Viktor Orban nu are nici o legătură cu banii veniţi de la Budapesta pentru fundaţia sa.

Sursa citată arată că, prin această fundaţie şi proiectele acesteia - un exemplu fiind dotarea cu echipamente a unei Clinici de cardiologie din Mircurea Ciuc, Tanczos Barna capitalizează un procent uriaş de imagine în rândul maghiarimii.

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro