"Target Capital" a tăiat ţinta de preţ pentru "Banca Transilvania"

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 februarie 2010

Analiştii casei de brokeraj "Target Capital" au micşorat preţul ţintă pentru acţiunile "Banca Transilvania" Cluj (simbol TLV) la 1,79 lei/unitate, recomandând "vânzare" pe fondul perspectivelor defavorabile cu care se confruntă sistemul bancar autohton, se arată în cel mai recent raport emis de instituţie.

În prezent, titlurile TLV se tranzacţionează pe Bursă la preţul de 2,03 lei/unitate, cu 15% peste ţinta revizuită a analiştilor citaţi.

"Considerăm că sectorul bancar intern va continua să resimtă în trimestrele următoare consecinţele crizei economico-financiare.

Deşi există semnale de stabilizare a economiei interne, aceasta va continua să evolueze sub potenţial, cu alte cuvinte, nu vom asista la o ameliorare a condiţiilor la nivelul pieţei forţei de muncă. În acest context, previzionăm că raportul restanţe/credite se va mentine la un nivel ridicat", consideră Andrei Rădulescu, analist în cadrul "Target Capital".

Banca Transilvania a raportat în această săptămână un profit net de numai 61,9 milioane de lei, în scădere cu 85% faţă de cel obţinut în 2008.

Pentru anul acesta, analiştii Target Capital estimează un profit net de 102 milioane de la Banca Transilvania, acesta fiind estimat să crească la circa 165 de milioane în 2011 şi 242 milioane în 2012.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro