TĂRICEANU:"Cea mai bună măsură ar fi fost amânarea începerii şcolii după alegeri, chiar amânarea alegerilor"

J.P.
Politică / 17 septembrie 2020

"Cea mai bună măsură ar fi fost amânarea începerii şcolii după alegeri, chiar amânarea alegerilor"

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că începerea anului şcolar ar fi trebuit amânată până după alegerile locale, şi chiar acestea să fie amânate, el criticând felul în care a fost organizată începerea cursurilor, fără asigurarea materialelor de protecţie sau a tabletelor pentru copii şi dascăli, conform Agerpres.

Tăriceanu a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută joi la Arad, că "începerea anului şcolar se desfăşoară într-un haos perfect organizat".

"Acesta este cuvântul cel mai potrivit. Cu toate că Guvernul ştia de opt luni de zile că la 14 septembrie vor începe şcolile, învăţământul nu e pregătit. Guvernul s-a angajat să livreze măşti, materiale dezinfectante şi tablete. Nimic! Dacă acum patru luni de zile problema procurării măştilor, nu a cumpărării lor, era insurmontabilă pentru că era criză de măşti, în momentul de faţă există produsul din abundenţă, şi cu toate acestea Guvernul nu a fost în stare să îl achiziţioneze şi să îl pună la dispoziţia cadrelor didactice şi elevilor", a spus liderul ALDE.

El a atras atenţia că "marea majoritate a localităţilor din ţară nu au resursele necesare pentru a-şi procura ele materialele necesare pentru a asigura o minimă protecţie sanitară".

"Ministerul a vorbit, nu a făcut nimic, iar acum pasează această responsabilitate către administraţiile locale, care nu au fondurile respective", a spus Tăriceanu.

Preşedintele ALDE a mai spus că "ar fi fost normal să se ia măsuri de distanţare fizică" în şcoli.

"În Bucureşti, m-am întâlnit cu oameni pe stradă care mi-au spus că copiii lor sunt în clase de 32 sau 33 de elevi şi nu s-a luat măsura împărţirii în jumătate a numărului de elevi, în aşa fel încât să existe o minimă distanţare fizică de protecţie", a declarat Tăriceanu.

El a spus că a sugerat public ca odată cu împărţirea elevilor din clase să fie reduse numărul materiilor predate, pe o perioadă limitată de timp, pentru că nu sunt spaţii pentru dublarea numărului de săli de cursuri.

"Ar fi trebuit redusă predarea la trei - patru ore maximum pe zi", consideră Călin Popescu Tăriceanu, care mai crede că ar fi trebuit ca elevii să înceapă decalat orele, pentru ca nu toţi să fie deodată în şcoală şi în pauze.

"Nimic din toate acestea nu s-a făcut pentru că interesul nu este legat de buna desfăşurare a şcolii, ci de realizarea alegerilor pe 27 septembrie cu orice preţ. Acesta e singurul obiectiv care determină acţiunile lui Iohannis şi ale lui Orban. Logica electorală, nimic altceva. Totul trecere în plan secundar, inclusiv sănătatea oamenilor sau riscul de îmbolnăvire. (,,,) Evident, cea mai bună măsură ar fi fost amânarea începerii şcolii după alegerile locale şi chiar amânarea alegerilor locale", a încheiat liderul ALDE.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. de alegeri nu ma intereseaza , ca oricum sint stabiliti cine castiga , dar scoala nu poate fi amanata pentru vrajeala asta de pandemie care nici nu a fost declarata . ai mai spus-o , trezeste-te !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

26 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0195
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5190
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4869
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.1954

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro