Abonament gratuit
EDUCAŢIA 2020

TĂRICEANU:Nu există niciun risc ca salariul minim să scadă

M.I.A.
Politică /

Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că "nu există niciun risc" ca valoarea salariului minim să scadă şi că discuţiile care vor avea loc în luna decembrie pe acest subiect între Executiv şi părţile interesate vor viza cuantumul majorării salariului minim şi data de la care aceasta va avea loc. El susţine totodată că decizia privind creşterea salariului minim este una extrem de importantă, care afectează bugetul, şi că aceasta nu ar trebui luată de actualul guvern, transmite News.ro.

"În decembrie nu se va decide dacă va rămâne salariul minim la acest nivel sau se micşorează, cum pare să se fi înţeles. Consultările care urmează să fie făcute cu patronatele, sindicatele şi organizaţiile neguvernamentale vizează majorarea încă o dată a salariului minim. Deci nu există niciun risc ca salariul minim să scadă. Salariul minim se menţine la această cotă, discuţiile vor fi referitoare la majorarea salariului minim şi cu ce procent se va putea majora salariul minim şi la ce dată", a afirmat preşedintele ALDE, marţi seară, într-o intervenţie telefonică la România Tv.

Călin Popescu Tăriceanu consideră că decizia privind majorarea cuantumului salariului minim nu ar trebui luată de către guvernul demis.

"Regula şi nu numai regula, şi legislaţia spune că guvernul demisionar trebuie să rezolve problemele curente. O astfel de decizie politică afectează bugetul pe anul următor, şi nu numai bugetul, întreaga economie şi ca atare o astfel de decizie extrem de importantă nu trebuie luată de guvernul demisionar, trebuie să revină următorului guvern", a adăugat acesta, potrivit News.ro.

Liderul ALDE se declară un susţinător al majorării câştigurilor salariale în România, arătând că o astfel de decizie ar aduce avantaje în plan economic.

"Sunt adeptul majorării câştigurilor salariale în România (...) nu vreau ca România să rămână furnizoare de mână de lucru ieftină pentru firmele străine care vin în România. Trebuia ca majorarea salariului minim să împingă şi mai mult antreprenorii să facă investiţii în tehnologii care să mărească productivitatea, nu e normal să folosim intensiv mâna de lucru slab plătită", a afirmat el, conform aceleaşi surse.

Tăriceanu susţine însă că majorarea salariului trebuie făcută ţinând cont de capacitatea de creştere a economiei, "fără a duce riscul în zona antreprenorială, a societăţilor comerciale, care pot din motive de acest fel să dea faliment, să-şi închidă porţile şi să ne trezim că efectul este diminuare a domeniului economic şi creştere a şomajului".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

07 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8375
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0949
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4794
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3607
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.0003

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie