TASS: Rusia nu a respins niciodată o soluţionare paşnică a conflictului ucrainean

A.F.
Politică / 12 aprilie

TASS: Rusia nu a respins niciodată o soluţionare paşnică a conflictului ucrainean

Rusia nu a respins niciodată o soluţionare paşnică a conflictului ucrainean, dar consideră conferinţa cu tematică ucraineană, organizată în Elveţia fără participarea Rusiei, un "spectacol ciudat", i-a transmis preşedintele rus Vladimir Putin omologului său din Belarus, Alexander Lukaşenko, în timpul discuţiilor de la Moscova, conform TASS.

Putin a susţinut că Rusia nu a atacat instalaţiile energetice ucrainene în timpul iernii, "din considerente umanitare", iar atacurile actuale sunt lansate în contextul "procesului de demilitarizare". Preşedintele rus a calificat drept "o prostie" afirmaţiile conform cărora Rusia ar putea ataca ţările occidentale, acestea fiind lansate de guverne "pentru a explica şi justifica cheltuielile lor pentru războiul din Ucraina".

Liderul belarus, la rândul său, a vorbit despre prezenţa militară în creştere a Vestului la graniţele ţării sale şi a mulţumit Rusiei pentru asistenţa economică.

Principalele remarci făcute de cei doi lideri.

Soluţie paşnică pentru conflictul ucrainean

"Nu am refuzat niciodată să rezolvăm disputele pe cale paşnică. Mai mult, asta este exact ceea ce am fost înclinaţi să facem", a spus preşedintele rus, adăugând că aceste eforturi au dus la negocieri majore care au culminat la Istanbul.

Moscova a ascultat apelurile conform cărora "Ucraina nu ar trebui să-l semneze [acele acorduri] "sub ameninţarea armei"" şi şi-a retras trupele de la Kiev, dar "apoi, sub presiunea Occidentului, partea ucraineană a renunţat la aceste acorduri". "Imediat după ce am făcut asta, acordurile noastre au fost aruncate la coşul de gunoi", a adăugat Putin.

Ucraina şi-a dat seama că nu va învinge Rusia pe câmpul de luptă, a spus Putin:"Au refuzat să negocieze. Şi acum se află într-o situaţie destul de dificilă".

Putin a spus că va solicita medierea lui Lukaşenko, dacă va fi nevoie de noi discuţii. Liderul belarus a răspuns că sprijină poziţia Rusiei în această problemă.

Conferinţa elveţiană privind Ucraina

Conferinţa din Elveţia "este un fel de spectacol ciudat acum", a spus Putin. "Nu am fost invitaţi. Şi ei spun că am respins-o". "Ei cred că nu avem de ce să fim acolo. Şi, în acelaşi timp, spun că este imposibil să se rezolve ceva fără noi", a continuat preşedintele rus. "Ar fi fost amuzant, dacă nu ar fi fost atât de trist", a conchis el

Lukaşenko a răspuns că, în absenţa Rusiei, participanţii la conferinţa cu tematică ucraineană din Elveţia pot conveni doar asupra unei escaladări ulterioare a situaţiei.

Atacuri asupra instalaţiilor energetice

Rusia respinge atacurile asupra instalaţiilor sale energetice şi trebuie să riposteze. Mai mult, trupele sale "nu au efectuat nicio lovitură" în timpul iernii din considerente umanitare.

"Nu am vrut să lăsăm instituţiile sociale, spitalele şi aşa mai departe fără alimentare cu energie electrică. Dar după o serie de lovituri asupra instalaţiilor noastre energetice, am fost forţaţi să răspundem", a declarat Putin.

Atacurile asupra instalaţiilor energetice din Ucraina fac parte din procesul de demilitarizare, deoarece afectează direct industria de apărare a ţării, a continuat preşedintele rus. "În primul rând, presupunem că aşa afectăm industria de apărare a Ucrainei şi o afectăm direct", a spus Putin.

În acelaşi timp, Moscova este gata să negocieze pentru o soluţie paşnică la toate problemele. Lukaşenko a răspuns că Kievul provoacă Moscova să iniţieze astfel de lovituri.

Situaţia la graniţă

Putin a anunţat, de asemenea, o discuţie "pe probleme de securitate de-a lungul graniţelor de vest atât ale Rusiei, cât şi ale Belarusului". Lukaşenko a răspuns că situaţia este dificilă, iar Minsk-ul este forţat să "îşi desfăşoare forţele" pe fondul prezenţei militare occidentale în creştere.

"Ameninţare rusă" la adresa Occidentului

Afirmaţiile că Rusia ar putea ataca ţările occidentale sunt o prostie, difuzate de guverne "pentru a explica şi justifica cheltuielile lor pentru războiul din Ucraina".

Lukaşenko a fost de acord că Rusia şi Belarus "au destule probleme proprii", aşa că Minskul şi Moscova nu au discutat niciodată niciun plan de a captura Europa.

Explorarea spaţiului

Putin a remarcat un eveniment bilateral major - întoarcerea pe Pământ a Marinei Vasilevskaya, prima femeie din Belarus care a fost lansată în spaţiu.

"De asemenea, a avut loc astăzi un eveniment bun. Noua noastră rachetă a zburat în spaţiu dintr-un nou cosmodrom. A fost încă o etapă în dezvoltarea industriei spaţiale a Rusiei", a adăugat liderul rus.

Relaţii economice

Relaţiile economice dintre cele două state "se dezvoltă cu succes", a spus preşedintele rus.

"Creşterea noastră în primele luni ale anului curent a fost chiar mai rapidă decât anul trecut. Există o mai mare diversificare, o cooperare şi o complementaritate în creştere - în general, totul este în creştere."

Lukaşenko i-a mulţumit lui Putin pentru că a ajutat la exportul de produse belaruse prin porturile ruseşti. Minsk foloseşte deja împrumutul de 80 de miliarde de ruble, acordat de Moscova pentru proiecte comune de substituire a importurilor.

Opinia Cititorului ( 8 )

 1. Așteptäm și panseurile inteligente de după reuniunea lui Putler cu olimpicul democrației, Kim Ping Pong.

  Actorasul ar rebui sa gandeasca cu propriul cap.

  Poate da inapoi Crimeea Bulgarilor daca nu Urainienilor...asa pe baza "istorica"... si Volga Bulgariei Mari....

  Ca daca o tot jucam cu "trecutul"...sa o jucam complet... 

  s c c r e t 

  Nimeni nu vrea pace ,pana profitul e mare,

  pacat de sutele de mii de morti,orfani,vaduve,...

  dar profitul este sfant 

  1. doar putler vrea razboi. el e cu tancurile si cu orcii in tara vecina..

   Iar NATO aproape in dormitorul Rusiei

   agresivitatea ruzziei fata de vecini a facut ca tot mai multe tari sa doreasca sa devina membri NATO. nu suntem in nici un dormitor, suntem toti la noi acasa.

  Si-a retras trupele de la KIev ruzzia hahaha, da... in fuga. si n-au refuzat niciodata o solutionare pasnica .. minciuni transparente de la scoala kgb.

  si "va multumim pt ocupatia militara" aaa asistenta militara :))

  valeu, stand up comedy cu putler si lukasenko 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5755
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0224
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8440
Gram de aur (XAU)Gram de aur344.9545

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb