Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

TEHERAN:SUA au încercat în zadar să pirateze ţinte iraniene

V.D.
Internaţional /

Mohammad Javad-Azari Jahromi (Sursa foto: Twitter)

Mohammad Javad-Azari Jahromi (Sursa foto: Twitter)

Atacurile informatice ale Statelor Unite contra unor ţinte iraniene au fost zadarnice, a declarat luni ministrul iranian al Telecomunicaţiilor, după ce presa a dezvăluit o tentativă de piratare prevăzută de mult timp de Pentagon, menită să neutralizeze sisteme balistice iraniene, relatează Reuters.

"Ei încearcă, dar au eşuat" în atacurile lor, a declarat într-un mesaj postat pe Twitter Mohammad Javad-Azari Jahromi.

"Presa întreabă dacă presupusele atacuri cibernetice împotriva Iranului sunt reale", continuă el.

"Ne confruntăm de mult timp cu terorismul cibernetic (...). Anul trecut, am neutralizat 33 de milioane de atacuri cu ajutorul firewallului nostru", subliniază el.

Aceste declaraţii au loc la patru zile după distrugerea în zbor a unei drone aparţinând Marinei americane (US Navy) de către Iran, în apropierea strâmtorii Ormuz, un incident care alimentează teneri cu privire la izbucnirea unui război între Statele Unite şi Iran.

Donald Trump a mizat pe o calmare duminică şi a dat asigurări că nu vrea un conflict armat cu Teheranul, declarându-se în favoarea încheierii unui acord între cele două ţări, pentru ca economia iraniană să poată ieşi din marasm.

Preşedintele american a anunţat sâmbătă că Statele Unite urmează să impună Iranului noi sancţiuni - începând de luni -, pe care Washingtonul le-a restabilit treptat, după ce a ieşit, anul trecut, Acordul de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian.

Statele Unite au lansat săptămâna aceasta atacuri cibernetice împotriva unor sisteme de lansare de rachete şi unei reţele de spionaj iraniene, după distrugerea de către Teheran a unei drone americane, a dezvăluit sâmbătă presa americană, scrie AFP.

Locatarul casei Albe a anulat în ultimul moment atacuri programate împotriva Iranului, în urma distrugerii acestui avion fără pilot (dronă) de tip QR-4 Global Hawk la 20 iunie.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Frica pazeste pepenii.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS