Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

TEODOROVICI A DAT ASIGURĂRI FMI:"România va menţine deficitul bugetar sub 3%"

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Politică /

Punctele forte ale ţării noastre sunt reprezentate de nivelul moderat al datoriei publice şi externe în comparaţie cu majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene (UE) şi menţinerea perspectivelor de creştere economică, a menţionat, sâmbătă, ministrul Finanţelor Publice Eugen Teodorovici, în cadrul întrevederilor de la Washington cu reprezentanţii agenţiilor de rating S&P, Moody's si Fitch.

În ocazia discuţiile de sâmbătă cu Paul Thomsen, directorul departamentului pentru Europa al Fondului Monetar Internaţional (FMI), oficialul român a dat asigurări că ţara noastră îşi va respecta angajamentele asumate cu instituţiile financiare internaţionale de a menţine deficitul sub 3%, iar măsurile luate în anul 2019 vor asigura atât pentru acest an, cât şi în viitor, o creştere economică sustenabilă.

Eugen Teodorovici a menţionat: "Suntem o ţară sigură pentru investitori, cu o economie sustenabilă, cu potenţial de creştere. De asemenea, România înregistrează progrese în ceea ce priveşte stabilitatea cadrului instituţional şi în consolidarea bugetară, plasarea fermă a datoriei publice pe o traiectorie descendentă, precum şi în consolidarea cadrului de guvernanţă".

Ministrul nostru de resort a condus, vineri, la Washington, delegaţia Uniunii Europene la reuniunea Comitetului Monetar şi Financiar Internaţional (IMFC) dedicată guvernanţei şi resurselor Fondului Monetar Internaţional. Tot vineri, ministrul Teodorovici a reprezentat preşedinţia română a Consiliului UE la reuniunea miniştrilor de finanţe şi a guvernatorilor băncilor centrale din G20.

În cadrul reuniunii IMFC, oficialul român a exprimat poziţia UE de susţinere a rolului FMI în centrul Plasei de Siguranţă Financiare Globale, bazat pe cote şi pe resurse adecvate. În context, ministrul de resort a reiterat viziunea Uniunii privind menţinerea actualului nivel al resurselor FMI ca semnal important pentru asigurarea rolului FMI de plasă de siguranţă în actuala situaţie economică.

În cadrul reuniunii miniştrilor de finanţe şi a guvernatorilor băncilor centrale din G20, au fost discutate teme precum investiţiile în infrastructură şi Compactul cu Africa.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Ziarul BURSA

29 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 29 ianuarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS