TeraGlass şi-a întărit poziţia pe piaţa externă

E.O.
Ziarul BURSA #Companii /

Sursa foto: www.teraglass.ro

Sursa foto: www.teraglass.ro

Piaţa germană reprezintă 30% din cifra de afaceri a companiei  

TeraGlass derulează un proiect co-finanţat prin schemă de ajutor de stat, în valoare de 3,5 milioane euro

TeraGlass, compania care deţine portofoliul de tâmplărie termoizolantă al Grupului TeraPlast, şi-a consolidat prezenţa pe piaţa internaţională, cel mai mare volum de comenzi în primul trimestru al acestui an venind din Germania, anunţă un comunicat al companiei. Acesta menţionează că piaţa germană a reprezentat 30% din totalul cifrei de afaceri, fiind urmată de Româ­nia, cu 21% şi Cehia, cu 13%. Alte pieţe relevante sunt Ungaria, Slovacia, Slovenia şi Austria.

Sergiu Manolache, director de vânzări TeraGlass, a menţionat: "Prezenţa în 12 ţări europene şi cererea aflată în creştere ne arată faptul că produsele TeraGlass sunt apreciate de către clienţii internaţionali. Tocmai de aceea, avem în curs de implementare un proiect de investiţii pentru extinderea capacităţii de producţie, care ne va ajuta să ne menţinem promptitudinea şi calitatea în relaţia cu clienţii noştri. Pe lângă dezvoltarea portofoliului de clienţi, în 2019 avem în vedere şi creşterea prezenţei pe piaţa locală, unde vizăm atât segmentul de retail, cât şi cel de B2C, prin deschiderea de showroom-uri şi optimizarea forţei de vânzări".

Pe segmentul de ferestre din PVC, cea mai mare pondere în vânzările TeraGlass din primele trei luni ale anului o reprezintă sistemele de ferestre cu 4 şi 6 camere, în timp ce pentru uşile din PVC, cea mai pondere o reprezintă sis­temele cu 4 camere. În primul trimes­tru al anului, TeraGlass a înregistrat o cerere ridicată pentru produse cu caracteristici speciale, precum sticle sablate şi folii speciale.

Comunicatul citat arată că Tera­Glass îşi va extinde capacitatea de producţie, având în acest sens în derulare un proiect co-finanţat prin schemă de ajutor de stat, în valoare totală de 3,5 de milioane de euro. În urma acestui proiect, fabrica din Bistriţa va beneficia de un flux de lucru complet automatizat pentru producţia ferestrelor şi uşilor din PVC. Finalizarea proiectului va avea loc în toamna acestui an, iar producţia pe noile linii va începe în prima parte a anului 2020.

În momentul de faţă, reţeaua de dis­tribuţie TeraGlass numără peste 500 de clienţi interni şi externi, iar profilele de tâmplărie sunt fabricate cu tehnologie de ultimă generaţie. În România, produsele TeraGlass se comercializează în special în marile magazine de bricolaj. Lista de produse oferite de TeraGlass cuprinde: ferestre din PVC, uşi din PVC, panel-uri şi panouri ornamentale şi confecţii din aluminiu. Situată în Bistriţa, fabrica TeraGlass are o capacitate de 120.000 unităţi/an. În prezent, compania are 125 de angajaţi.

Cu o tradiţie de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este compus din companiile TeraPlast, TeraSteel Româ­nia şi Serbia, Wetterbest (Depaco), TeraGlass, TeraPlast Ungaria. Din aprilie 2019, business-ul de reciclare al Grupului se desfăşoară în compania independentă TeraPlast Recycling.

Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup - TeraPlast SA - este listată la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul TRP. Acţiunile TeraPlast sunt incluse în indicii BET-BK, BET-XT, BET-XT-TR şi BET-Plus.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria BankAdvertisement
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS