Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

THE WASHINGTON POST:Mari bănci chineze riscă să piardă accesul la finanţele americane

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Mari bănci chineze riscă să piardă accesul la finanţele americane

Trei mari bănci din China riscă să piardă accesul la sistemul financiar din SUA, după ce un judecător american a stabilit că acestea nu s-au conformat unor citaţii într-o anchetă privind încălcarea sancţiunilor impuse Coreei de Nord, informează The Washington Post.

Cele trei bănci nu au fost identificate de către judecător, însă detaliile din sentinţă sunt similare cu cele dintr-o acţiune civilă din 2017 împotriva Bank of Communications, China Merchants Bank and Shanghai Pudong Development Bank, potrivit sursei citate.

În urmă cu doi ani, Departamentul de Justiţie din SUA a acuzat băncile în cauză că au lucrat cu o companie din Hong Kong, care ar fi spălat pes­te 100 de milioane de dolari pentru Foreign Trade Bank din Coreea de Nord, scrie The Washington Post.

Un purtător de cuvânt al China Merchants Bank a declarat că are cunoştinţă de cele publicate de ziarul american, dar nu a putut comenta informaţia. Oficialii Shanghai Pudong Development Bank şi Bank of Communications nu au putut fi contactaţi pentru declaraţii.

Informaţia vine într-un moment în care Statele Unite şi China se află în litigiu comercial din cauza unor probleme precum tarifele vamale, subvenţiile, tehnologia, proprietatea intelectuală şi securitatea cibernetică.

Preşedintele american Donald Trump şi omologul său chinez Xi Jinping se vor întâlni săptămâna aceasta la summitul G20 din Japonia, sperând să pună capăt războiului comercial care durează de 11 luni.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Topul Naţional al Firmelor 2019
Energy Transition 2019
Business Card
BTPay
Centrul de conferinţe Sheraton
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS