Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

Theresa May, ezitantă în strategia de Brexit

Ziarul BURSA #Internaţional /

Theresa May, ezitantă în strategia de Brexit

Ezitările Theresei May de a-şi prezenta din nou acordul divorţului în vederea ratificării de către deputaţii britanici alimentau duminică o atmosferă de criză şi chiar de sfârşit al puterii conducătoarei conservatoare, înaintea unei săptămâni cruciale a Brexitului, relatează AFP, conform News.ro.

Menit să pună în aplicare un Brexit blând, acest Tratat al retragerii din Uniunea Europeană (UE), un text de aproximativ 600 de pagini încheiat în urma unor negocieri dificile cu Bruxelles-ul, a fost deja respins de Camera Comunelor la 15 ianuarie şi 12 martie.

Un nou vot a fost prezentat de Theresa May drept o urmare logică a summit-ului european care a avut loc săptămâna trecută - joi şi vineri -, în care a obţinut o amâ­nare a datei Brexit-ului după cea prevăzută iniţial la 29 martie, care stabileşte la 12 aprilie cel mai devreme data fatidică.

Însă, conducătoarea conservatoare a provocat probleme vineri, printr-o scrisoa­re adresată deputaţilor, sugerând că votul ar putea să nu mai aibă loc săptămâ­na aceasta, "dacă pare că nu există suficientă sus­ţinere" în vederea ratificării acordului - ceea ce pare foarte probabil.

Guvernul ar urma să-şi dezvăluie astăzi intenţiile şi ar putea să propună o nouă serie de voturi indicative, cu scopul de a stabili ce vrea Parlamentul.

Această opţiune nu este tocmai lipsită de pericole, din cauza tensiunilor pe care le-ar putea cauza în interiorul Executivului, în contextul în care euroscepticii se tem că Parlamentul ar putea să profite de acest lucru pentru a prelua controlul asupra Brexit-ului şi a-l denatura în substanţa sa.

Organizarea unor asemenea voturi ar fi "ideea cea mai ridicolă, infantilă şi nerealistă pe care am văzut-o vreodată", a denunţat deputatul conservator Marcus Fysh, un susţinător al Brexit-ului.

În cazul în care şi-ar prezenta până la urmă acordul deputaţilor, May ar avea de surmontat două obstacole, primul ţinând de posibilitatea de a supune textul la vot.

Acest vot - prevăzut iniţial săptămâna trecută - a fost blocat de către preşedintele Camerei Comunelor, John Bercow, care a apreciat că Executivul nu poate să supună din nou la vot acordul fără o schimbare.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS