Theresa May încearcă să-şi salveze planul Brexitului

A.L.
Internaţional /

Theresa May (Sursă foto: Twitter)

Theresa May (Sursă foto: Twitter)

Premierul britanic, Theresa May, nu a reuşit să-şi convingă majoritatea şi nici opoziţia în Parlament cu planul său al "ultimei şanse" în vederea implementării Brexitului, criticat de toate partidele, şi se află din nou, astăzi, în impas, relatează AFP.

Conducătoarea conservatoare înfruntă astăzi, interpelarea deputaţilor, înainte să-şi apere planul, cu o zi înaintea alegerilor europene în Regatul Unit şi Olanda - între primele care votează.

Reuniunea "Comitetului 1922" - însărcinat cu organizarea Partidului Conservator (Tories), ar putea să sporească presiunea asupra lui May, somată deja săptămâna trecută de către această instanţă să-şi pregătească plecarea, mai scrie AFP.

Premierul i-a îndemnat ieri, pe deputaţi să-i susţină planul. În opinia sa, este vorba despre "ultima şansă" de a respecta voinţa britanicilor, care s-au pronunţat cu 52% din voturile exprimate în favoarea unei ieşiri a regatului din Uniunea Europeană (UE) în iunie 2016. Aleşii au respins deja în trei rânduri acordul Brexitului, pe care ea l-a încheiat în noiembrie cu Bruxelles-ul.

În vederea evitării unui Brexit fără acord ("no deal"), ieşirea din UE, prevăzută la 29 martie, a fost amânată de două ori, iar în prezent este prevăzută până cel mai târziu la 31 octombrie. Această amânare i-a înfuriat pe susţinătorii acestui divorţ istoric şi a obligat Guvernul să organizeze scrutinul european în ultimul moment, mai informează AFP.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria BankAdvertisement
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS