Abonament gratuit

Theresa May promite să anunţe când va fi ales succesorul său

T.T.
Internaţional /

Theresa May (Sursa foto: Twitter)

Theresa May (Sursa foto: Twitter)

Premierul britanic Theresa May a promis că va anunţa, în prima săptămână din iunie, după ce acordul Brexitului va fi votat în parlament, când va fi ales succesorul său, relatează BBC.

Anunţul vine după o întâlnire între May şi mai mulţi parlamentari conservatori care cer o dată a demisiei ei.

Boris Johnson a anunţat că va participa la cursa pentru noul lider al Partidului Conservator, dacă May îşi va da demisia.

May a supravieţuit unui vot de neîncredere al parlamentarilor conservatori, la sfârşitul lui 2018, iar regulile partidului prevăd că ea nu mai poate fi contestată până în decembrie 2019.

Conform editorului politic al BBC, Laura Kuenssberg, este "de neconceput" conform unor surse, ca May să mai rămână în funcţie dacă acordul Brexitului va fi respins a patra oară.

Preşedintele comitetului 1922 al Partidului Conservator, cel care decide conducerea partidului, Graham Brady, a declarat că a ajuns la un acord cu May după discuţii "foarte sincere".

El a afirmat că forul de conducere al comitetului se va întâlni cu May, din nou, pentru a discuta despre viitorul ei după prima dezbatere şi votul asupra acordului retragerii din UE în prima săptămână din iunie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS