Abonament gratuit

"ThyssenKrupp" preia "Lift & Engineering Services"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

"ThyssenKrupp" AG, cel mai mare producător de oţel din Germania, a cumpărat compania britanică "Lift & Engineering Services" Ltd. (LES), ca parte a strategiei sale de extindere a afacerilor în sectorul întreţinerii ascensoarelor, care aduc profituri mari.

Valoarea tranzacţiei nu a fost dată publicităţii.

"Lift & Engineering Services" este o companie specializată în design-ul şi producţia echipamentelor pentru ascensoare şi furnizează mentenanţă, reparaţii şi servicii de urgenţă pentru lifturi, scări rulante şi echipamente de ridicare.

Pentru "ThyssenKrupp", preluarea LES reprezintă cea mai importantă achiziţie realizată în Marea Britanie după 1999, când a cumpărat "Hammond & Champness".

Luna aceasta, "ThyssenKrupp" a anunţat primul său profit din ultimii trei ani: 195 de milioane de euro în exerciţiul fiscal încheiat în 30 septembrie, faţă de o pierdere de 1,6 miliarde euro în anul anterior. În acelaşi interval, vânzările companiei au însumat 41,4 miliarde euro, comparativ cu 38,56 în anul precedent.

În condiţiile date, compania va plăti un dividend de 11 cenţi/acţiune. "ThyssenKrupp" nu a mai acordat dividende în ultimii trei ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie