TradeVille: Bath & Body Works are planuri de extindere

F.A
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 iunie

Sursa foto: facebook / bathandbodyworks

Sursa foto: facebook / bathandbodyworks

Acţiunile Bath & Body Works Inc. au înregistrat o scădere marţi, într-un sezon de raportări financiare destul de volatil pentru retaileri. Scăderea vine în urma unei orientări financiare dezamăgitoare oferite de retailerul de parfumuri. Pe lângă aceasta, compania îşi exprimă intenţia de a se extinde pe piaţa produselor pentru bărbaţi, evaluată la 8 miliarde de dolari, ceea ce ar putea deschide noi oportunităţi de creştere, dar şi provocări, potrivit unui raport elaborat de Departamentul de Analiză al TradeVille

Bath & Body Works este lider global în domeniul îngrijirii personale şi al parfumurilor pentru casă, oferind colecţii de top pentru loţiuni pentru corp, creme pentru corp, lumânări cu trei fitile, difuzoare de parfum pentru casă şi săpunuri lichide de mâini. Compania are un lanţ de aprovizionare eficient, majoritar bazat în SUA, care îi permite să livreze produse de lux accesibile. Bath & Body Works şi-a mărit baza de magazine la peste 1.800 de locaţii operate în SUA şi Canada şi peste 425 de locaţii internaţionale sub franciză. În acelaşi timp, s-a observat şi o tendinţă a creşterii preţurilor reflectată şi în veniturile medii per magazin, care au crescut de la aproximativ 1,5 milioane de dolari SUA în 2010, la circa 3 milioane de dolari în 2023.

Bath & Body Works a parcurs o transformare semnificativă după desprinderea de Limited Brands, compania care deţinea şi retailerul de lenjerie Victoria's Secret. În 2020, retailerul cu sediul în Ohio a anunţat vânzarea diviziei Victoria's Secret, iar în 2021 şi-a schimbat numele în Bath & Body Works Inc.

Conform unui sondaj din 2020, se estimează că aproximativ 20,12 milioane de americani foloseau o loţiune hidratantă de la Bath & Body Works. În martie 2022, Bath & Body Works era, de asemenea, unul dintre cele mai urmărite branduri de frumuseţe pe Instagram la nivel mondial, cu aproximativ 5,75 milioane de urmăritori.

Echipa de management a Bath & Body Works este condusă de CEO-ul Gina Boswell, care aduce o vastă experienţă în sectorul bunurilor de larg consum, cu roluri anterioare de leadership la Unilever şi Estee Lauder. Julie Rosen, în rolul de preşedinte, şi Eva Boratto, CFO, completează echipa de conducere, supervizând operaţiunile zilnice şi strategiile financiare.

Bath & Body Works beneficiază de sprijinul unui grup divers de acţionari instituţionali, cu Vanguard Fiduciary Trust Co. deţinând cea mai mare parte, 12,18% din acţiuni. Acesta este urmat de BlackRock Advisors LLC şi Third Point LLC.

Presiuni în sectorul de retail

Companiile din sectorul de retail se confruntă cu presiuni asupra vânzărilor în contextul încetinirii cheltuielilor consumatorilor din cauza inflaţiei constant ridicate. Conform analizelor recente de la Wells Fargo, Bath & Body Works este printre puţinii retaileri prevăzuţi să menţină o cerere robustă pentru produsele sale în acest climat economic dificil.

Cu toate acestea, Wells Fargo a adoptat o perspectivă mai rezervată pentru sectorul de retail în general, datorită unui început lent al lunii aprilie şi unui Paşte timpuriu, antrenând previziuni mai puţin favorabile pentru rezultatele din primul trimestru, comparativ cu anul precedent. În acest context mai larg, companii precum Levi Strauss & Co., Gap şi Bath & Body Works sunt considerate bine poziţionate pentru a contracara tendinţa de scădere a vânzărilor sezoniere, datorită abordărilor şi strategiilor lor specifice de piaţă.

Bath & Body Works, în particular, îşi intensifică eforturile de diversificare, axându-se pe segmentul de produse de îngrijire pentru bărbaţi, o piaţă evaluată la 8 miliarde de dolari, deschizând noi oportunităţi de creştere. Programul de loialitate al companiei, care numără aproape 45 de milioane de membri înscrişi, contribuie semnificativ la vânzările din SUA, reprezentând aproximativ două treimi din acestea, ceea ce este un avantaj valoros pentru stimularea vânzărilor repetate în condiţiile economice actuale.

Conform datelor din rapoartele IBISWorld Industry Reports, Bath & Body Works deţine aproximativ 5% din cota de piaţă în industria magazinelor de cosmetice şi parfumerie. Acest lucru este notabil, având în vedere că BBWI se concentrează exclusiv pe parfumuri şi nu pe o gamă mai largă de produse cosmetice, precum Ulta Beauty, care deţine o cotă de piaţă de 20%, sau Sephora - cu aproape 7%. Având în vedere această specializare, Bath & Body Works ocupă o nişă semnificativă. Prezenţa lor puternică pe segmentul de vânzare cu amănuntul exclusiv de parfumuri sugerează că joacă un rol dominant, apropiindu-se de un statut de monopol pe piaţă de parfumuri de tip brick-and-mortar.

Rezultate financiare peste aşteptări

Bath & Body Works a raportat, la data de 4 iunie, rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului 2024, depăşind aşteptările pieţei.

Compania a înregistrat vânzări nete de 1,4 miliarde de dolari, depăşind uşor previziunile analiştilor, de 1,37 miliarde de dolari. Rezultatul pe acţiune (EPS) a fost, de asemenea, peste aşteptări, înregistrând 0,38 dolari, comparativ cu previziunea de 0,33 dolari. Aceste performanţe pot fi conisderate bune, mai ales că managementul oferise anterior o perspectivă pesimistă pentru întregul an 2024, anticipând o posibilă scădere a vânzărilor între 2% şi 4,5% pentru primul trimestru. În realitate, scăderea vânzărilor a fost de numai 1%. Rezultatele indică faptul că proiecţiile managementului au fost conservatoare, sugerând posibilitatea de a atinge sau chiar depăşi limita superioară a orientărilor financiare pentru an. Profitul a crescut semnificativ, cu 7%, ajungând la 87 de milioane de dolari, depăşind prognoza de 72,4 milioane de dolari.

Directorul executiv Gina Boswell a declarat că societatea se confruntă cu un "mediu dinamic de cheltuieli de consum", deoarece cumpărătorii "îşi gestionează cu atenţie cheltuielile".

Perspective incerte pe termen scurt

Bath & Body Works şi-a revizuit în sus estimările pentru întregul an fiscal, ajustând prognozele de vânzări să varieze de la o scădere de 2,5% faţă de cifra de 7,43 miliarde de dolari din 2023. Rezultatul pe acţiune (EPS) este anticipat să fie între 3,05 şi 3,35 dolari, comparativ cu 3,84 dolari în anul precedent. Iniţial, compania preconiza o scădere a vânzărilor de 3%, iar EPS era estimat între 3 şi 3,35 dolari. Analiştii estimează venituri de 7,41 miliarde de dolari pentru întregul an şi un EPS de 3,31 dolari.

Pentru al doilea trimestru, Bath & Body Works estimează că vânzările vor fi cu aproximativ 2% mai mici decât cele de 1,56 miliarde de dolari din anul anterior, în timp ce analiştii anticipează 1,54 miliarde de dolari. Compania a prognozat un EPS de 0,31-0,36 dolari, mijlocul intervalului fiind însă sub aşteptările analiştilor.

Deşi perspectivele pe termen scurt sunt incerte, calitatea francizei şi evaluarea ar trebui să ajute acţiunile pe termen lung. Managementul plănuieşte să deschidă noi magazine în afara centrelor comerciale, să renoveze magazine existente şi să investească în tehnologie şi lanţul de aprovizionare, cu un buget pentru cheltuielile de capital estimat între 300 şi 325 de milioane de dolari pentru 2024, comparativ cu 298 de milioane de dolari în 2023. De asemenea, este de menţionat că toate categoriile de produse ale BBWI continuă să arate o creştere semnificativă comparativ cu cifrele din 2019, notează TradeVille

Preţul acţiunii Bath & Body Works, în urcare

De la începutul anului până în prezent, acţiunile companiei Bath & Body Works au înregistrat o creştere de aproximativ 14%. Acest avans se încadrează într-o tendinţă mai largă observată pe piaţa de retail, unde multe dintre acţiuni au crescut pe parcursul anului, sprijinite de rezultatele financiare peste aşteptări raportate în ultimele săptămâni. De exemplu, acţiunile companiilor Abercrombie & Fitch, Gap, Best Buy şi Burlington Stores au crescut semnificativ după publicarea rezultatelor financiare. Totuşi, nu toate companiile au avut parte de aceeaşi soartă: American Eagle Outfitters, Target, Nordstrom şi Lowe's au înregistrat scăderi după raportarea rezultatelor trimestriale.

După publicarea raportului pentru primele trei luni din 2024, acţiunile Bath & Body Works au suferit o scădere de aproximativ 12%. Aceasta a venit în contextul în care retailerul a oferit previziuni dezamăgitoare pentru profit, aliniate cu aşteptările analiştilor.

De menţionat că preţul acţiunii se află la un nivel ridicat, la maximul anului 2024, având o apreciere de 20% faţă de începutul anului şi atingând, de asemenea, un maxim al ultimilor doi ani. Totodată, indicatorul RSI sugerează că preţul se află într-o zona de "Overbought".

Oportunităţi şi riscuri ale investiţiei în Bath & Body Works

Oportunităţi

-Avantaj competitiv (Business Moat): Bath & Body Works a dezvoltat avantaje competitive prin inovaţie constantă. Strategia companiei de a lansa noi parfumuri la fiecare patru până la şase săptămâni răspunde în timp aproape real schimbărilor preferinţelor consumatorilor. Această inovaţie continuă contribuie semnificativ la fidelizarea clientelei. Recent, compania a iniţiat o colaborare pe un an cu Netflix pentru diverse proiecte legate de spectacole, un pas care ar putea stimula un nou caz bullish sustenabil pentru companie, conform Wells Fargo.

-Dividend: Compania oferă un dividend trimestrial de 0,2 dolari, ceea ce se traduce într-un dividend anual de 0,8 dolari.

-Lider pe segment: Compania este un lider recunoscut global în domeniul îngrijirii personale şi al parfumurilor pentru casă, cu produse de top care includ spray-uri de corp, loţiuni, creme, lumânări cu trei fitiluri şi săpunuri lichide. Indexul American Innovation de la Fordham University a recunoscut Bath & Body Works drept unul dintre cei mai inovatori zece jucători în 2023, alături de nume precum Apple Inc. şi Louis Vuitton.

-Evaluare: Având un P/E anticipat (forward P/E) de 15,96, Bath & Body Works se tranzacţionează sub media sectorului de bunuri de consum discreţionare, care este de 17,06. De asemenea, potrivit calculelor AlphaSpread, valoarea intrinsecă a acţiunii BBWI, în scenariul de bază, este de 53,32 dolari. Comparativ cu preţul actual de piaţă, acest lucru indică faptul că Bath & Body Works este subevaluată cu aproximativ 15%.

Riscuri

-Presiunea inflaţionistă persistă: Bath & Body Works a înregistrat o scădere a traficului în magazine şi incertitudini generate de un mediu inflaţionist ridicat în 2023. Perspectivele companiei sunt strâns legate de cererea din industria de frumuseţe din SUA. În primul trimestru, la nivel general, vânzările de produse de frumuseţe de prestigiu din SUA au crescut cu 9% faţă de anul anterior, în ciuda presiunilor macroeconomice. Totuşi, vânzările de produse de frumuseţe mai accesibile au crescut cu numai 2% faţă de anul anterior, ceea ce subliniază impactul considerabil al presiunilor inflaţioniste asupra consumatorului mediu.

-Concurenţă intensă: În ciuda poziţiei de lider, compania se confruntă cu o concurenţă intensă din partea altor jucători majori în industrie, cum sunt Ulta Beauty şi Sephora, care oferă game mai largi de produse.

-Dependenţă de inovaţie: Succesul continuu al Bath & Body Works depinde de capacitatea sa de a inova constant şi de a menţine interesul consumatorilor prin produse noi şi relevante.

Sursele menţionate de TradeVille în acest raport sunt: raport companie, stockanalysis.com, investing.com, SeekingAlpha, Investopedia, Google Finance, Yahoo finance, TradingView, nasdaq.com, bbwinc.com

-------------------------------------------

Investiţia în instrumente financiare presupune riscuri specifice; performanţele anterioare nu sunt un indicator fiabil al rezultatelor viitoare. Costurile de achiziţie şi fluctuaţiile valutei pot influenţa randamentul investiţiei. Cotaţiile afişate sunt cele de la sfârşitul zilei precedente de tranzacţionare.Lista potentialelor conflicte de interese, research-uri din ultimele 12 luni. Nu există instrument financiar fără risc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5973
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3086
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9669
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.5667

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb