TRAIAN BĂSESCU: "Trebuie să câştigăm în Afganistan"

Cristina Vaida
Ziarul BURSA #Politică / 3 aprilie 2008

Preşedintele Traian Basescu a declarat, ieri, la finalul întâlnirii cu omologul său american, George W. Bush, de la Neptun, că un eşec al NATO în Afganis-tan va diminua semnificativ credibilitatea alianţei, în contextul în care "lumea civilizată" nu are alternative de securitate.

Traian Băsescu a explicat: "Trebuie să facem tot ce este posibil pentru a reuşi în Afganistan. Trebuie să garantăm dezvoltarea democraţiei, a economiei, a securităţii în Afganistan şi trebuie să eliminăm riscurile teroriste care provin din această regiune.

Dacă NATO nu va asigura democraţia în acest stat, teroriştii vor veni în Europa şi în Statele Unite. Din acest motiv, trebuie să câştigăm în Afganis-tan".

Referitor la similitudinea de abordări ale României şi ale SUA, în ceea ce priveşte regiunea Balcanilor şi a spaţiului ex-sovietic, Traian Băsescu a afirmat că parteneriatul cu SUA a depăşit faza unui simplu parteneriat militar.

Traian Băsescu s-a adresat preşedintelui american: "Vreau să sub-liniez şi încrederea pe care SUA au avut-o în Armata Română, prin punerea sub comanda românească a unor efective importante în Afganistan. A fost semnul de încredere pe care ni l-aţi dat şi ştim că foarte rar SUA îşi pune militarii sub comanda altor ofiţeri".

La rândul său, preşedintele afgan, Hamid Karzai, a subliniat, la finalul întrevederii cu omologul său român, Traian Băsescu, că ţara sa este recunos-cătoare ajutorului pe care îl oferă trupele române, "într-o zonă dificilă", pentru reconstrucţia ţării sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

08 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.8962
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9559
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5088
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.4827

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro