Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Transelectrica, în iureşul schimbărilor din directorat

A.T.
Ziarul BURSA #Companii /

Transelectrica, în iureşul schimbărilor din directorat

Transportatorul naţional de electricitate Transelectrica SA trece iar prin iureşul schimbărilor directoratului, în urma demisiei lui Gabriel Mustea şi a revocării lui Mihăiţă Boangiu.

În locul acestora, Consiliul de Supraveghere Transelectrica i-a numit, ieri, pe Octavian Lohan şi pe Gheorghe Cristian Vişan.

Surse din companie ne-au spus, însă, că în Directorat ar putea avea loc mai multe schimbări şi că favoriţii pentru noile numiri ar fi Toni Teau şi Cornel Soroceanu, din actualul directorat urmând să rămână doar Ciprian Diaconu.

Conform surselor noastre, schimbarea directoratului Transelectrica ar fi determinată de transferul companiei de la Ministerul Finanţelor la Secretariatul General al Guvernului, respectiv în subordinea directă a lui Victor Ponta.

Există voci care susţin că rezultatele financiare foarte bune ale Transelectrica de anul trecut i-ar proteja pe actualii directori de febra schimbărilor electorale, dar sunt şi opinii conform cărora membrii directoratului ar fi nemulţumiţi de faptul că nu le-a fost stabilit nici până acum bonusul variabil şi planul de management.

Prin Transelectrica circulă şi varianta conform căreia Consiliul de Supraveghere şi Directoratul nu s-ar înţelege de fapt asupra planului de management.

Actualii membrii ai Directoratului Transelectrica au fost numiţi de fostul ministru al Finanţelor Daniel Chiţoiu, în baza ordonanţei privind guvernanţa corporativă în companiile de stat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS