Abonament gratuit

Transelectrica - profit de aproape 30 de ori mai mare decât anul trecut

OVIDIU VRÂNCEANU, Braşov
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Compania naţională de transport al energiei electrice Transelectrica a anunţat că a înregistrat pierderi de 25 de milioane de lei în trimestrul trei al acestui an, dar după primele nouă luni profitul net al companiei a ajuns la 153,4 milioane de lei, de aproape 30 de ori peste câştigul raportat în perioada similară a anului anterior, când se raporta un profit net de 5,1 milioane de lei, se arată în raportul financiar remis Bursei de Valori Bucureşti.

Compania a raportat un profit operaţional înainte de dobânzi, impozitare, depreciere şi amortizare de 437,3 milioane de lei, cu 72,2% peste valoarea de 253,9 milioane de lei înregistrată în aceeaşi perioadă a anului prece-dent.

În perioada analizată, compania a avut venituri de 2,07 miliarde de lei, cu 7,6% mai mari faţă de valoarea consemnată în primele nouă luni din anul precedent, de 1,93 miliarde de lei, în timp ce cheltuielile au scăzut cu 1,3%, de la 1,91 miliarde de lei la 1,89 miliarde de lei.

Afacerile societăţii au crescut cu 7,7%, de la 1,81 miliarde de lei la 1,95 miliarde de lei.

La sfârşitul lunii septembrie, Transelectrica avea datorii pe termen lung de 1,12 miliarde lei, cu 14,9% mai mari faţă de finalul anului 2010, în timp ce datoriile pe termen scurt au scăzut cu 31,2%, la 551,1 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS