Tranzacţie uriaşă în lumea divertismentului, sugerată de o bancă

Ziarul BURSA #Internaţional / 6 februarie 2019

Tranzacţii majore pot avea loc şi în urma unor sugestii venite din zone neutre sau cel puţin aparent neutre. Astfel, un analist al băncii JP Morgan apreciază că având în vedere că Apple deţine rezerve de numerar în valoare de aproape 250 de miliarde de dolari, una din modalităţile de utilizare a aces­tora ar putea fi achiziţia Netflix, care ar întări poziţia Apple pe palierul creatorilor de conţinut video.

Analistul Samik Chatterjee apreciază că achiziţia ar putea costa Apple 189 de miliarde de dolari: "Considerăm că Netflix ar fi cea mai potrivită din punct de vedere strategic, atât ca nivel de angajament al utilizatorilor cât şi al conţinutului original, diferenţiindu-se de agregatorii de conţinut. Considerăm că există valoare în preluarea celui mai de succes jucător din acest spaţiu, care este dificil de imitat cu un jucător mai mic". În prezent, Netflix are o capitalizare bursieră de 148 de miliarde de dolari şi datorii nete de 7 miliarde de dolari, informează news.ro. Nota scrisă de Chatterjee menţionează trei industrii potrivite ca Apple să facă achiziţii strategice şi trei companii pe care Apple ar trebui să le cumpere: Netflix, Activision Blizzard şi Sonos.

Reprezentanţii Apple şi Netflix nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii pentru speculaţiile făcute de JP Morgan. Analistul a mai apreciat că, deşi ar fi dificil şi scump ca Apple să cumpere Netflix, există trei motive pentru care serviciul de streaming ar fi cel mai potrivit pentru Apple. Primul este că  Netflix se potriveşte cu preferinţa Apple de a fi agregator de conţinut, decât o companie media tradiţională, cum este Sony Pictures. Al doilea, modelul de furnizor de servicii pe bază de abonament al Netflix se potriveşte cu modelul de venituri din servicii al Apple. Şi al treilea, Netflix ar fi totuşi mai uşor de preluat decât Hulu sau Amazon Prime. JP Morgan consideră că Apple trebuie să cumpere, nu să lanseze un serviciu de streaming propriu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro

Curs valutar BNR

26 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9423
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6194
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8107
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8196
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.1764

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro