Tranzacţii cu acţiuni de 14,4 milioane de euro

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 16 aprilie 2015

Tranzacţii cu acţiuni de 14,4 milioane de euro

Tranzacţiile cu acţiuni de pe Bursa de Valori Bucureşti au totalizat, ieri, 63,54 milioane de lei (14,4 milioane de euro), marcând maximul ultimelor patru săptămâni. Un rulaj mai ridicat a fost înregistrat cel mai recent pe 19 martie, şedinţă în care schimburile s-au ridicat la 78 de milioane de lei.

Acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD) au închis, ieri, în urcare cu 3,3%, după o şedinţă în care cotaţia băncii a avansat la maximul din ultimii de trei ani, în timp ce titlurile Banca Transilvania (TLV) au înregistrat un recul de 2,4% după creşterea de 15% din ultima săptămână (citiţi mai multe detalii în pagina 15).

Indicii BET Plus, de referinţă, şi BET, al celor mai lichide zece acţiuni, au crescut cu 0,2%, mai lent decât marţi, când au avansat cu 1,1%. BET Plus cuprinde cele mai lichide 34 de acţiuni din piaţa reglementată, cu excepţia SIF-urilor şi a acţiunilor companiilor străine.

Acţiunile Fondul Proprietatea au fost cele mai lichide în şedinţa de miercuri, cu schimburi de 10,65 milioane de lei, urmate la mică distanţă de Banca Transilvania, cu 10,6 milioane de lei.

Potrivit Mediafax, pe segmentul deal al bursei au mai avut loc tranzacţii şi cu acţiuni Electrica, de 1,8 milioane de lei, şi Transelectrica (TEL), de 1,42 milioane de lei.

În sectorul energetic, indicele BET NG a crescut cu 0,1%, în timp ce BET FI, compus din cele cinci SIF-uri şi Fondul Proprietatea, a avansat cu 0,5%.

Indicii BET BK şi BET XT au crescut cu 0,2%.

BET XT reflectă evoluţia primelor 25 de companii româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb