Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Trei cetăţeni români, repatriaţi din Libia

F.D.
Internaţional /

Trei cetăţeni români, repatriaţi din Libia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că trei cetăţeni români, dintre care doi copii, au fost repatriaţi din Libia, prin Tunisia şi Turcia. MAE reiterează recomandările ferme adresate cetăţenilor români aflaţi în zonele de conflict de a părăsi zona şi de a contacta misiunile diplomatice ale României din teritoriu pentru a-şi anunţa prezenţa în regiune.

Potrivit MAE, în urma demersurilor complexe susţinute la nivelul Departamentului Consular al Ministerului Afacerilor Externe, joi au fost finalizate procedurile specifice de repatriere din Libia, prin Republica Tunisiană şi Republica Turcia, a trei cetăţeni români, dintre care doi minori.

Repatrierea a avut loc cu sprijinul Ambasadei României la Tunis, a Ambasadei României la Tripoli, relocată la Tunis, şi a Consulatului General al României la Istanbul, în coordonare cu Departamentul Consular al MAE, prin Celula de Criză.

"Personalul diplomatic al Ambasadei României la Tunis a acordat asistenţă consulară de specialitate pentru transferul grupului de cetăţeni români din Libia în Tunisia. Astfel, cu sprijinul echipei consulare mobile a Ambasadei României la Tunis, grupul de cetăţeni români a părăsit Libia la data de 23 octombrie 2019 pe cale terestră către Tunisia, de unde şi-a continuat deplasarea către România, pe cale aeriană, pe ruta Tunis - Istanbul - Otopeni", arată MAE.

Pe durata perioadei în care s-au aflat în compania reprezentanţilor misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României, cetăţenilor români li s-a acordat tot sprijinul necesar în materia asistenţei şi protecţiei consulare.

"Precizăm faptul că Ministerul Afacerilor Externe a suportat, în întregime, costurile aferente procedurilor de repatriere, respectiv cazarea, transportul rutier şi cel aerian. Departamentul Consular al MAE român adresează mulţumiri autorităţilor libiene şi tunisiene pentru sprijinul acordat", mai arată MAE.

Conform sursei citate, măsura de repatriere face parte din demersurile constante de asistenţă şi protecţie consulară acordată de MAE cetăţenilor români aflaţi în situaţii deosebite, prin misiunile diplomatice şi oficiile consulare din statele cu risc major de securitate.

MAE aminteşte că pe website-ul instituţiei este în continuare postat un avertisment de călătorie pentru Libia, care conţine nivelul maxim de alertă, respectiv "Pericol major - părăsiţi imediat zona sau ţara!".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS